Каракачанов: Партньорите от ГЕРБ приличат повече на партньори на ДПС

OFFNews 10 юни 2020 в 18:36 5458 5

"Нашите партньори от ГЕРБ отново заприличаха повече на партньори на ДПС и не ни подкрепиха в предложението ни за доброволните отряди. Защо?", пита заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в своята страница във „Фейсбук".

Ето още какво казва Каракачанов:

"Колеги, искате ли да отидем при хората в плевенските, сливенските, ямболските, монтанските, видинските, старозагорските села и да ги попитаме искат ли доброволни отряди и могат ли повече да живеят при тази ширеща се битова престъпност. Всички други тънки политически сметки са от лукавия.

Възможността гражданите да се сдружават, за да пазят здраве, живот и собственост и за да си помагат, е добре позната по света. У нас обаче някой днес се уплаши. Нашите партньори от ГЕРБ отново заприличаха повече на партньори на ДПС и не ни подкрепиха в предложението ни за доброволните отряди.

Идеята за доброволни отряди, които да защитават гражданите в малките населени места, подложени на ежедневен тормоз, насилие и грабежи, е залегнала в програмата за управление на ГЕРБ и „Обединените патриоти". И въпреки че 2 г. този текст се размотаваше по всякакви комисии и се отлагаше, най-накрая беше приет – и на първо четене, и в съответните парламентарни комисии.

И буквално десет минути преди текстът да бъде гласуван в парламента, след добре режисирано шоу от страна на ДПС, ГЕРБ биха отбой и отхвърлиха предложението на собствените си коалиционни партньори, с които управляват.

Само си представете какво ще стане у нас, ако започнат бунтовете на развилнели се граждани като в САЩ. Не е ли редно тогава да можем да помогнем на полицията, на прокуратурата, на държавата си!?

Вече месеци наред не се приема и моята концепция за интеграция на циганското население в България. Защо? Колко още доказателства трябват, че ние, патриотите, сме прави? Колко още възрастни хора трябва да бъдат убити, а девойки или старици да бъдат бити и изнасилени? Утре народът ще пита това!

С най-голямо учудване виждам, че и колегата ми министър на вътрешните работи, и бившият министър на вътрешните работи, и депутати на коалиционните ни партньори сега се опитват да оправдаят гласуването на ГЕРБ в пленарната зала.

Но основният въпрос е кой Ви е партньор и имаме ли програма за управление. Или всеки път, когато ДПС започне да скърца със зъби, ще променяте мнението си?".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

7

Пенчо бре

11.06 2020 в 07:54

Няма вечни приятели - има вечни интереси! Кой ли го беше казал. А както пък е казал един друг дундьо - "А съществува само една истинска благотворителна цел — грижата за Карлсон."

23293

6

Стефан

11.06 2020 в 03:22

Всички са партийци, и никой няма право на самозащита?
Бедна ти е фантазията, колко оръжие и патрони има в турските райони. В циганските също вече има абсурдно много.
Всичкото е нелегално, разбира се.
Сега остава да забраним на българите правото на самозащита.
Да, истински европско.

17439

2

мнение от IP

10.06 2020 в 21:00

"Aко започнат бунтовете на развилнели се граждани като в САЩ. Не е ли редно тогава да можем да помогнем на полицията, на прокуратурата, на държавата си". Като Динко със свинските опашки ли ще и помагаме, "развилнели се граждани" ли ще душим, ще стреляме ли по тях или това ще е по преценка на "помощниците"?...

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

10.06 2020 в 19:33

Шкембе Тераса Тескере воеводо по дънки.. Не думай!! Чак сега ли го прозряхте? Ми то се чете, бе патреотаре.. Чете се и се МИСЛИ..
АПРИЛ 2013-та:
" - Има ли накъде повече да се развива ГЕРБ в зряла възраст?
- ГЕРБ ще живее до президентските избори, след тях ще се бори за живот. Борисов ще се премести от „Дондуков“ 1 в „Дондуков“ 2. И после ГЕРБ ще съществува с крамоли и спомени. Това е оптимистичният сценарий. Песимистичният е дълговечност по аналогия с БСП, от добрите й години. Мащабна клиентела, абонирана за власт. Култура на рекета и чалгата, с колаборационисти от всички съсловия. Корпорация по модела на ДПС. ДПС в смесените райони, ГЕРБ навсякъде. БОРИСОВ и ДОГАН до свършека на българския свят."