Каракачанов иска наказание за паметника, плаши, че няма да подкрепим Македония за ЕС

OFFNews 23 септември 2016 в 16:03 12014 5

Председателят на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов изпрати писмо до македонския президент Георге Иванов заради поруганата плоча на българските войници на връх Каймак чалан.

"Република България бе първата, която призна независимостта на Република Македония преди 25 години. Същевременно обаче в страната се толерират всевъзможни антибългарски прояви, което не е случайно. Остава впечатление, че това е част от македонската политика за насаждане на омраза към българския народ. И не само към българите, които живеят в България, а и тези, които живеят в Република Македония.

Последният подобен акт е на т.нар. „журналист“ Миленко Неделковски. Той съвсем публично и гордо обявява, че е разрушил паметната плоча на Каймак чалан. Стига дотам, че документира вандалския си акт и се хвали с „геройството“ си. Само че този господин разрушава паметника на над 3 хиляди български войника, много от които са родени в Македония.

Надявам се, г-н президент, Вие да сте инициатор въпросното лице Миленко Неделковски да бъде наказан според закона. Този човек, освен че е извършил престъпление, разрушавайки паметник, е извършил и престъпление към християнството – поругавайки паметник на загинали хора – нещо, което дори комунистическите атеистични власти не си позволяваха", пише в писмото си Каракачанов.

Той заявява, че ако не се предприемат действия срещу "престъпника", не само неговата партия ВМРО, но нито една партия в българския парламент няма да подкрепи македонската държава за ЕС и НАТО.

"Въпреки хубавите приказки, които говорите пред Европа и Брюксел, този път няма да бъде простено, ако това жалко дело не бъде наказано. Подобни античовешки, антиморални и антихристиянски прояви не може да бъдат толерирани.

Напомням Ви, г-н Иванов, че паметникът почита паметта на тези герои, които се биха със сърби, англичани и французи не за друго, а за да запазят Македония от второто сръбско робство.

Докато подобни изроди са на свобода и вилнеят с чукове, рушейки паметници, вместо да са в затвора и да чукат камъни, Македония няма как да докаже, че отстоява европейските и човешки ценности“, смята още Каракачанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10523

5

spongi

25.09 2016 в 17:56

Защо на тоя набеден журналист, нашите не му пратат двама брадати комити от ВМРО и да го суровакат, но по анадолски, може и с вазелин да го почерпят преди това ????

7506

1

Ако този текст е писан от самия Каракачанов, то интелектуалното му ниво достига някъде до това на среден осмокласник.
Какъв срам!!