Караянчева: Политическо решение за Цветанов ще има след връщането му от САЩ

OFFNews 26 март 2019 в 12:25 3465 7

Цвета Караянчева

"Няма политическо решение относно господин Цветанов (да напусне парламента - б.р.). То ще е факт след заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ утре и завръщането му от Съединените щати, заяви днес във Варна председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в коментар на скандала "Апартаментгейт".

В коментар на версията, че Цветанов ще освободи депутатското си място и ще остане шеф само на предизборния щаб, Караянчева заяви:

"В момента няма такова решение. Политически ще вземем позиция, когато мине Изпълнителната комисия и когато си дойде господин Цветанов от Щатите. Това ще стане утре. Аз не съм член на Изпълнителната комисия. Усилено навлизаме в предизборна кампания и това показва точно компроматите, които излизат точно сега, неща, които са се случили преди една година. Защо точно сега излизат? За съжаление, такъв е стилът на предизборните кампании в България, ако се върнем години назад. Ние нямаме какво да крием, но за съжаление виждам, че господин президентът се е съсредоточил само върху ГЕРБ и за него друга партия не съществува. Президентската институция все пак трябва да бъде неутрална или, когато говори, трябва да говори в общ план за всички".

Караянчева посочи, че от ГЕРБ са за прозрачност, но и че са единни.

Всяка година политиците подават декларации за имущественото си състояние и всичко е на показ, допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

7

Georgi Gracata

26.03 2019 в 19:28

Считам,че към Цветанов Борисов ще постъпи както Живков пращаше посланици со короце со благо да минат изборите пак после ,тука има тука няма( я има ГЕРБ я няма).То и без това ГЕРБ като НДСВ си изигра картите.

17439

6

мнение от IP

26.03 2019 в 15:18

Много проста реакция...Отива и...Не се ли научиха, че като нещо се размирише, изявленията, че това са предизборни компромати само наливат масло в огъня?

11719

4

Краси

26.03 2019 в 14:15

Комунизмът се завърна, когато второто (влошено) издание на бай Тошо дойде на власт. Още от първия ден на кметуването му го познах, но тогава всички му се възхищаваха и никой не ми вярваше до какви висини ще стигнат тоталитарните извращения. А те си проличаха още от първия им мандат - още плащаме на Цецерон обезщетенията от съда в Страсбург.
И когато Тупанбаши говори за номенклатури, дето живели в най-хубавите квартали и карали мерцедеси, простакът даже не се усеща, че говори за себе си и своите верни другари.
Бас държа, че ще завъртят нещата така, че Цвъки ще се измъкне сух от целия скандал, както стана с Делян Добрев миналата година. Уж си подава оставката от всички постове, а после партията и парламентарната група се възпротивяват и гласуват против. Колко удобно - и Цветанов цял, и Борисов справедлив.

20699

3

Новак

26.03 2019 в 13:25

Тази ми е много интересна - толкова е натурална (проста) , че понякога си казва нещата както са без да се усети:
“ГЕРБ са за прозрачност , НО са и единни!” - да се разбира, че ако единството изисква, ще жертват прозрачността. И тъй като са много единни почти винаги забравят за прозрачността.
Те това е третият човек в държавата - “спете спокойно деца”. Къде е Васко Кръпката да го попитам комунизмът като си беше отишъл, кога пак се върна в най-извратените му и прости форми?
Както Тиквоча правилно забеляза - тогава онези се возеха в Мерцедеси, а ние карахме Жигули. Сега той се вози на Мерцедес, а ние масово караме 20-30 годишни таралясници. И тогава едни тъпанари хванати от гората колеха и бесеха, сега животът ни (и този на децата ни) зависи от такива келеши като тази Бяла птица.
Та какво се промени?

14469

1

случайно прочетох

26.03 2019 в 12:45

"Караянчева посочи, че от ГЕРБ са за прозрачност, но и че са единни."

Единни са само в корупцията и далаверата!
 
X

Да помогнем на украинските деца!