Караянчева отива в дома на Босия, иска да го убеди да спре гладната стачка

OFFNews 16 юли 2018 в 16:38 2706 0

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отива в дома на Николай Колев- Босия с намерението да го убеди да прекрати гладната стачка.

"Отивам до дома на Николай Колев с твърдото съзнание съзнание да го убедя да прекрати стачката, защото за живота не може да има никакви пазарлъци", каза тя пред журналисти.

Босия имаше уговорена среща с Караянчева, но не се появи. "Трябва да има отговорно отношение, а аз имам такова. С мен ще бъде екип на правителствена болница, за да може когато се договорим с него, да го поеме", добави тя, цитирана от "Фокус".

Караянчева поискала и министърът на вътрешните работи Валентин Радев да иде с нея. "Защото доколкото знам има някакви сигнали, които иска да се разгледат, макар че Инспекторатът в МВР вече ги е разгледал", добави председателят на парламента.

Тя коментира, че е поканила Босия на среща, защото смята, че "животът е над всичко и гладната му стачка трябва да спре". Караянчева е готова да предложи на Николай Колев да се направи временна комисия към парламента. "Той да изложи всички факти и обстоятелства, които има. В комисията ще участват и негови хора, и неправителствения сектор. В рамките на месец ще излезем със съответните заключения", каза тя.

"За исканията за оставки на министри и за разпускане на парламента мога да кажа, че няма нищо по-демократично от изборите. Този парламент е избран от над 2,5 млн. български граждани граждани и е призован да работи за тях", обясни Караянчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови