Караянчева на посещение в САЩ, ще постави въпроса за отпадането на визите

OFFNews 16 април 2018 в 07:52 2597 1

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в Глобална парламентарна конференция, организирана от Групата на Световната банка и Международния валутен фонд във Вашингтон.

Във форума ще вземе участие и председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова. Събитието ще се проведе на днес и утре във Вашингтон (САЩ).

„Смятам да поставя въпроса за американските визи, защото отношенията, които имат България и Америка, са много добри и това предполага, че във визовия режим отношенията трябва да се подобрят в полза за българските граждани. Досега на парламентарно ниво не е поставян въпросът за визите”, заяви Караянчева, цитирана от Нова телевизия.

Решението на въпроса с визите лежи донякъде в Конгреса, който е приел закон, според който за да паднат визите за една страна, отказите за тях трябва да са под 3%.

За България този процент варира между 9 и 17. Освен за визите, българите във Вашингтон питаха кога ще е готово онлайн гласуването и електронните услуги за български граждани.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

17.04 2018 в 10:42

Мента и Цвента ще се покипрят малко във Вашингтон, ще споделят проблема си с визите с някой квестор в Сената и ще се върнат да докладват на Боко.