Караянчева: Много съм емоционална, колегите от първия ред в НС ми правят знаци да замълча

Не знам дали съм добър политик, но бях добър конструктор, заяви шефът на парламента

OFFNews 23 декември 2018 в 11:10 4804 0

Снимка Архив

Лошата страна на политиката е, че може да те направи лицемерен. Аз съм един инженер за малко в политиката. 

Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева по Нова тв. Тя се определи като момичето от Кърджали и призна, че й се иска хората да казват за нея "Нашата Цвета".  

През първите 6 месеца в парламента ми беше чудовищно трудно, защото съм много емоционална. Но стисках зъби, разказа още Караянчева. Когато си председател на Парламента - трябва да си владееш емоциите, колегите от ГЕРБ от първия ред в пленарна зала много често ми даваха знаци "Изчакай, замълчи", призна тя. И добави, че сега чете повече от студент пред изпит, защото трябва да е подготвена, като представлява България. 

Промених си държанието в пленарната зала. В живота съм си същата фурия. Вече мина една година и аз осъзнах, че съм председател на парламента. Животът ми се завъртя не на 360, а на 720 градуса, допълни тя. 

Липсва ми времето от фабриката, в която започнах като конструктор. Винаги е трябвало да се доказвам, но за три години станах главен конструктор, после ме поканиха за директор. Не знам дали съм добър политик, но бях добър конструктор, смята Караянчева. 

Тя си спомни, че най-трудна й е била 2008 г., когато трябвало до освободи 20 души от завода с 30-годишен стаж. Много ми беше тежко. Чувствах се като предател, сподели още Караянчева. 

„С мъжът ми се влюбихме от пръв поглед. Ние винаги ходим за ръка. Изчаках го от казармата. След като излезе, се оженихме и после се появи Калина”, разказа Караянчева. Тя призна, че съжалява за пропуснатото време с дъщеря си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови