Карадайъ за Пеевски: Кое не е декларирано, всичко е ясно

Проф. Близнашки ли ще е кандидатът за президент на ДПС? Не противоречи на законите на физиката, но ще стане ясно в неделя

OFFNews 08 октомври 2021 в 14:05 4411 1

Снимка Архив

ДПС не е променило отношението си към бившия си депутат Делян Пеевски, след разкритията на Пандора Пейпърс, че той не е декларирал три свои офшорни фирми. 

Декларирана фирма, която има дъщерни фирми - кое не е декларирано. Ние декларираме онова, което притежаваме като юридическо лице, а не съдържанието на юридическите лица, обясни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след участието си в конференция на тема "Среща на върха: ЕС-Западни Балкани: Преглед и очаквания".

Казаното от Делян Пеевски пред медиите във връзка с документите от "Пандора Пейпърс" е достатъчно ясно, допълни Карадайъ. 

Той бе категоричен, че ДПС ще издигне кандидат за президент, а името му ще стане ясно в неделя след обяд, когато ще има заседание на Централното оперативно бюро. На въпрос дали е възможно това да е проф. Георги Близнашки, Карадайъ отговори: "Не противоречи на законите на физиката." 

В приветствието си към конференцията, организирана евродепутата и съпредседател на партия АЛДЕ Илхан Кючюк, Карадайъ припомни думите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че пътят на България към Европа минава през Босфора

България успя да осъществи мирен преход от тоталитаризъм към демокрация благодарение на уникалния етнически модел, чийто архитект е д-р Ахмед Доган. Страната ни бе обединена от общата, консенсусна кауза за европейско развитие, изразяваща се в членството в НАТО и ЕС и успя да я реализира. Това се случи и благодарение на ДПС. Активната роля на ДПС в лицето на нейния създател и първи председател е безспорна. Още докато съществуваше Варшавският съюз, г-н Доган от трибуната на Народното събрание чертаеше пътя на България. От този период е позната метафората, че пътят на България към Европа минава през Босфора – така г-н Доган показа, че условие за членството на България в Европейския съюз е членството в НАТО, каза словото си Карадайъ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови