Карадайъ за ГЕРБ: Трябва да поседят още в опозиция

Лидерът на ДПС обясни, че България има нужда от Движението, дори и във властта

OFFNews 05 август 2022 в 15:16 2408 1

Мустафа Карадайъ

Снимка БТА/Христо Касабов

Мустафа Карадайъ

ГЕРБ е нова партия, възниква с PR модела на един медиен кръг с анти-ДПС кампания. След това ГЕРБ основно беше на власт. Един цял цикъл в опозиция, когато изкарат, ще видим доколко са станали партия със стабилни структури и ценностна база. Категоричен съм - това е изпитание за всяка партия, която иска да се назовава като такава. Освен да изпълнява закона, трябва да може да изкара един цикъл във властта и един - в опозиция. 

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в централата на партията след онлайн заседание на Централния съвет.

"Виждаме много субекти на и във властта. Идват, появяват се от някъде, влизат във властта и паднат ли - изчезват. Не твърдя, че ГЕРБ са такива, но нямат пълен цикъл в опозиция", каза още Карадайъ.

Според него темата за посещението му с президента на Турция е много важна. При тази глобална криза, както и енергийната криза България трябва да има поглед към всички източници за газ и суровини, но пътищата за доставка на на газ не са много. Турция е една от държавите, която играе важна роля за това и е важно да имаме контакти.

"Централният ни съвет анализира актуалната политическа ситуация по региони, защото сме в предизборна ситуация. Основният предмет беше точката за приемане на решение за процедурни правила и критерии за номинация на кандидати и съответните решения, свързани с изборите. Едното от решенията е ДПС да се яви самостоятелно на изборите", съобщи Карадайъ.

По думите не се очертава в следващия парламент да има еднопартийно управление.

"Мисля, че от 2009 г. ДПС много точно и ясно е дефинирало в различни периоди от време в каква ситуация се намира България и каква е политическата картина. От 2016 г. на висок глас ДПС призовава за нормалност в политиката, като много точно и ясно сме дефинирали какво визираме под това", коментира той.

Карадайъ каза, че симпатизантите и структурите на ДПС трябва да се отнесат сериозно на изборите, защото България има нужда от ДПС, ако "щете дори и във властта, за да има сигурност, стабилност и преодоляване на кризите".

По думите му не се очертава в следващия парламент да има еднопартийно управление. 

На заседанието на ДПС са били обсъдени темите, свързани с предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, както и подготовката за вота. Определен е бил съставът на Централния изборен щаб, който ще се ръководи от самия председател на ДПС. В него влизат членове на Централното оперативно бюро и на Централния оперативен съвет на младежкото ДПС, обясни още Карадайъ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12073

1

IvanofRumen

05.08 2022 в 15:48

Това турче така и не научи български, но дава акъл за скрития си коалиционен партньор.
 
X

Да помогнем на украинските деца!