Карадайъ: Управлението генерира напрежение, несигурност и нестабилност

OFFNews 26 юни 2018 в 14:54 2059 0

Управленският модел генерира напрежение и е източник на несигурност и нестабилност.

Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ по време на днешното обсъждане в Народното събрание на вота на недоверие към правителството, внесен от БСП заради несправяне в сектор „Сигурност”.

"Липсата на управленска програма, на ясна визия и на реформи е източник на нестабилност и на несигурност. Нарушаването на принципите на правовата държава ерозира демокрацията", каза още той.

Според Карадайъ създаването на стратегическа рамка в националната сигурност с цели, които не се реализират, не може да осигури условия за сигурността и нейните граждани. Нещо повече - тези обстоятелства сами по себе си са рискове за националната сигурност.

"Регионалните геополитически процеси, драматично променящата се световна ситуация и състоянието вътре в страната налагат спешни мерки и действия. Първото условие е изпълнение на актуализираната стратегия за националната сигурност от 2018 г. Нашата парламентарна група счита, че тя не се изпълнява и компрометира сигурността", заяви той.

Председателят на ДПС посочи, че през последната година сме свидетели на създаването и поддържането на среда за крайния национализъм. 

"Всички, които сме загрижени за настоящето и бъдещето на страната, нямаме право да мълчим", каза Карадайъ и добави, че трябва да преосмилим мисията си и да се борим за запазване на демокрацията и просперитета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!