Карадайъ призова изселниците в Турция да се готвят за предсрочни избори

Ангел Марковски Последна промяна на 25 април 2022 в 17:22 4068 4

Снимка ДПС пресцентър

Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ призова българските граждани в Турция да се подготвят за избори след 2 май, съобщи програмата на БНР Радио Кърджали.

В словото си на благотворителна вечеря в турския град Чорлу лидерът на ДПС поиска от българските изселниците в страната да бъдат готови за предсрочни избори в България.

"След Байрама всички да се готвим за предсрочни избори. И нека на предстоящите избори да имаме още по-добър резултат в сравнение с последните", каза още Карадайъ.

В началото на вечерята лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ предаде най-сърдечните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. "Много съм щастлив, че се намирам сред вас. Благодаря ви за подкрепата и всеотдайната работа на изминалите избори през 2021 година. Гордеем се с доверието и подкрепата, които ни давате”, каза Карадайъ, цитиран от партийния пресцентър. 

"Преди 33 години след репресии от страна на тоталитарната власт бяхме принудени да се разделим с нашите близки и роднини. Бяхме прокудени от Родината си, изселихме се от държавата си. Но успяхме. Демокрацията в България дойде с нашата помощ, заяви Карадайъ. И допълни: „Ние платихме и продължаваме да плащаме цената на тази демокрация. През годините минахме през много изпитания. Но те ни направиха по-силни. ДПС стана силна партия!”, каза той.

На ифтара беше почти целото ръководство на ДПС, без Доган, но в началото на вечерята Карадайъ предаде най-сърдечните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

"Много съм щастлив, че се намирам сред вас. Благодаря ви за подкрепата и всеотдайната работа на изминалите избори през 2021 година. Гордеем се с доверието и подкрепата, които ни давате”, каза Карадайъ.

Преди 33 години след репресии от страна на тоталитарната власт бяхме принудени да се разделим с нашите близки и роднини. Бяхме прокудени от Родината си, изселихме се от държавата си. Но успяхме. Демокрацията в България дойде с нашата помощ, заяви Карадайъ. И допълни: „Ние платихме и продължаваме да плащаме цената на тази демокрация. През годините минахме през много изпитания. Но те ни направиха по-силни. ДПС стана силна партия!”, каза още той. 

Вечерята бе уважена от областния управител на Текирдаг Азиз Йълдъръм, депутатите от турския меджлис Мустафа Йел и Илхами Йозджан Айгюн, кмета на голяма община Текирдаг Кадир Албайрак и кмета на община Чорлу Ахмет Саръкурт.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5995

3

AntiZ

25.04 2022 в 18:34

Само електронен вот за вас! Неграмотници!

800

2

Тризъбец

25.04 2022 в 18:16

Кремъл се готви за скок ! Фесовете искат дълъг Одрин.До Кърджали...Няма как да стане амуджи и блядове ! Няма.

1905

1

хr4

25.04 2022 в 17:43

Ъ! Втори "нишан"! Явно мацква усеща жегата и раздава заповеди...