Карадайъ: Ние ще браним целостта на България

OFFNews 28 май 2022 в 20:55 2390 4

Снимка Пресцентър ДПС

"Ние ще браним целостта на България, ще бъдем гаранти за стабилността и сигурността на нашата страна."

Това заяви днес лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ във варненското село Медовец, където с традиционен възпоменателен митинг-събор бяха отбелязани 33 години от "Майските събития" и бе почетена паметта на загиналите по време на "възродителния процес", съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Събитието се провежда в памет на Назифе Мустафа и Шакир Мехмед, загубили живота си по време на мирните протести през 1989 г.

Карадайъ поздрави участниците в събора от името на почетния председател на партията Ахмед Доган. Той припомни, че през 2021 г. в България три пъти имаше парламентарни избори, които са инструмент на демокрацията, "само че за управляващите демокрация няма". 

Според председателя на ДПС обществото е "научило урока на разделението по времето, когато е направен опит на мюсюлманите да бъдат отнети идентичността, името, религията, култарата, традициите".

Във възпоменателния митинг в Медовец днес участваха още зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и Йордан Цонев, народните представители на партията, активисти на формацията, кметове от Варненска област и съседните региони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-480

4

Октим

29.05 2022 в 17:35

Какво общо имаш ти с България бе, читак миризлив? Две думи на кръст не можеш да кажеш на този език ... А да браниш можеш само портите на сараите, където се крие престъпния ви господар, който ви “снася“ като на кучета някакви подаяния от бандитските си сделки!

-240

3

редовно четящ

29.05 2022 в 12:35

Позадобрял е с българския език, но още му се опира. Щом Д/п/С, васалът на кгб казва, че ще брани целоста на България, не ни мислят доброто.

850

1

pr07ecH70r

28.05 2022 в 21:13

Ебати вица!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки