Кънев: Симпатията на Борисов към Първанов е тревожна

Юлиан Христов 13 януари 2014 в 08:11 4047 11

Радан Кънев
Радан Кънев

„Виждаше се промяна в ГЕРБ. Но този знак на симпатия към Георги Първанов, подобни неща в политиката никога не са случайни, е нещо, което трябва да тревожи всеки симпатизант на ГЕРБ. Той не трябва да тревожи нашите симпатизанти, защото не е дошъл от нас. Това в голяма степен ограничава шанса да говорим за промяна в ГЕРБ.“

Това заяви пред bTV лидерът на ДСБ и член на Реформаторския блок Радан Кънев. Думите му бяха отговор на въпроса дали Реформаторите оставят вратата за преговори с ГЕРБ отворена дори след похвалите към президента Първанов, които Бойко Борисов изрази във Facebook.

Кънев обясни, че в видял у ГЕРБ опити за промяна, но след похвалите по адрес на Георги Първанов вече не е толкова сигурен.

„Това само показва, че когато кажем, че между нас и ГЕРБ има много голяма разлика, наистина има много разлика“, посочи Кънев.

Лидерът на ДСБ отново обяви, че очаква оставка на правителството през февруари и избори „2 в 1“ през май.

„Края на февруари, началото на март е последният момент, в който правителството може да се оттегли. Правителството може да прояви разум и да се оттегли, може да види, че има алтернатива след него, която предлага повече на България. Те искат да устискат властта на всяка цена, а тази цена са доходите на българските граждани“, каза Радан Кънев.

Той подчерта, че ако управляващите все пак не желаят да се разделят с властта, Реформаторите биха могли да допринесат за оставката им, ако получат много силен резултат на евровота.

Попитан дали Меглена Кунева ще бъде „ракета-носител“ на евролистата на Блока, Кънев обясни, че този въпрос предстои тепърва да бъде обсъден.

Той обаче бе категоричен, че Реформаторите трябва да изпратят в Брюксел познати лица, чието мнение се чува. Като пример за такива личности той посочи Меглена Кунева и нстоящия евродепутат Светослав Малинов (ДСБ).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!