Quantcast

Кънев: Симпатията на Борисов към Първанов е тревожна

Последна промяна на 13 януари 2014 в 08:11 3549 11

Радан Кънев
Радан Кънев

„Виждаше се промяна в ГЕРБ. Но този знак на симпатия към Георги Първанов, подобни неща в политиката никога не са случайни, е нещо, което трябва да тревожи всеки симпатизант на ГЕРБ. Той не трябва да тревожи нашите симпатизанти, защото не е дошъл от нас. Това в голяма степен ограничава шанса да говорим за промяна в ГЕРБ.“

Това заяви пред bTV лидерът на ДСБ и член на Реформаторския блок Радан Кънев. Думите му бяха отговор на въпроса дали Реформаторите оставят вратата за преговори с ГЕРБ отворена дори след похвалите към президента Първанов, които Бойко Борисов изрази във Facebook.

Кънев обясни, че в видял у ГЕРБ опити за промяна, но след похвалите по адрес на Георги Първанов вече не е толкова сигурен.

„Това само показва, че когато кажем, че между нас и ГЕРБ има много голяма разлика, наистина има много разлика“, посочи Кънев.

Лидерът на ДСБ отново обяви, че очаква оставка на правителството през февруари и избори „2 в 1“ през май.

„Края на февруари, началото на март е последният момент, в който правителството може да се оттегли. Правителството може да прояви разум и да се оттегли, може да види, че има алтернатива след него, която предлага повече на България. Те искат да устискат властта на всяка цена, а тази цена са доходите на българските граждани“, каза Радан Кънев.

Той подчерта, че ако управляващите все пак не желаят да се разделят с властта, Реформаторите биха могли да допринесат за оставката им, ако получат много силен резултат на евровота.

Попитан дали Меглена Кунева ще бъде „ракета-носител“ на евролистата на Блока, Кънев обясни, че този въпрос предстои тепърва да бъде обсъден.

Той обаче бе категоричен, че Реформаторите трябва да изпратят в Брюксел познати лица, чието мнение се чува. Като пример за такива личности той посочи Меглена Кунева и нстоящия евродепутат Светослав Малинов (ДСБ).

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.01 2014 в 10:59

@Tig
За съжаление, старата приказка "който плаща, той поръчва музиката" тука се доказва напълно. Лошото в момента, е че същия си печата и парите за плащане.

13.01 2014 в 10:51

И мен много ме тревожеше симпатията на т.нар. 'Реформаторски блок' към другарката Пръмова /Кунева и не само, но... свикнах.
Щото, както казва пудела на другаря Костов - 'това не е случайно'.
Също така ме тревожеше, че големия враг на ДСБ и РБ е .. ГЕРБ, а не БСП.
И досега основното антиговорене на лицето от снимката е срещу ГЕРБ, а не против правителството и БСП.
И накрая: имам усещането, че съществуването на РБ и ДСБ е единствено от полза на БСП.
УВИ!

13.01 2014 в 10:15

политици с хоризонт на виждане 18 месеца,сравнявам с шофьор,който иска да кара до първия завой,защото..а става въпрос за държава в уникално сложно положение.вярно,че в българската политическа" торба" има само змии и проблемът е в това да познаеш и хванеш неотровна.нямаме и няма как да си внесем лидери.затова раданчо, и заради неубедителните аргументи за кунева ,колкото пъти отвориш уста по-разколебани и объркани ставаме.явно новото НОВО още не се родило в България или поне не е РБ!

13.01 2014 в 09:56

Браво, Раданчо!Верно, трябваха ти доста годинки, за да се сетиш, че Боко тиквата и агент Гоце са добри приятелчета, ама какво толкова, по-добре късно, отколкото никога :)

13.01 2014 в 09:33

Разликата е че в ГЕРБ мислят за бъдещето, А РБ ги интересува единствено властта а не България. Какво лошо има да се направи истинска лява партия независима от корпорацията бсп/дпс ?

13.01 2014 в 09:10

"Реформаторите трябва да изпратят в Брюксел ..Меглена Кунева."?! Абе тия на кой свят живеят? Не на тоя секи случай...

13.01 2014 в 09:06

Има логика в думите на Радан. А пеперудката от постинг 2 е примитивно насекомо, досадно и без мисъл като всеки друг инсект.

13.01 2014 в 09:04

По-тревожното е симпатиите на реформаторите към Пръмова!

13.01 2014 в 09:02

Боже, опази! Пръмова пак там! И другите два блока на Козлодуй ли?

13.01 2014 в 08:52

кънефф от рифурматорския е много загрижен, че ГЕРБ не се променя, тъй като проявава симпатия към първанов. Това трябвало да тревожи всеки симпатизант на ГЕРБ. Ами да напомня на господина, че не е хубаво да се плаче на чужд гроб, защото не се знае къде е главата му, къде е --я му.