Кънев: Ще споделя с PR-окуратурата всичко, ако искат - и за АПИ. Но там PR-емиерът не дава

OFFNews 19 април 2016 в 13:15 6039 11

Лидерът на ДСБ Радан Кънев отговори задочно - остро и иронично - на премиера Бойко Борисов, който вчера в ефир заяви, че не искал и "да чува и секунда от" Кънев.

Вчера лидерът на ДСБ не се яви на разпита в спецпрокуратурата по корупционния скандал в ДАИ.

Ето какво написа днес той в официалния си профил във Фейсбук:

"Гледам трепет по ведомствените медии. Не се тревожете, ще споделя с PR-окуратурата всичко, което знам по скандала с ДАИ. Ако искат, и за АПИ ще поговорим. Но не искат. Там PR-емиерът не дава.

Но да не очакват да се вързвам на медийното им планиране. За мен правосъдието е най-сериозната властова дейност, а не PR-авосъдие.

А през вчерашния ден изпълнявах конституционното си задължение - срещнах се с хора от селата Комунари, Партизани и Медовец, градовете Дългопол, Девня и Провадия, областния център Варна. То така се научава ценната информация - в разговор с хората, а не през прокурорските медии.

Ако цената да се срещам с граждани (в деня, определен за такива срещи от правилника на НС) е 300 лева, ще я платя."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12881

11

Иван55

19.04 2016 в 22:10

Редакцията, поставяте високи изисквания за коментиращите и браво. А за материалите???

Радан Кънев е добре да каже какво знае и за АПИ, и за ДАИ. Но най-добре е да каже и за реформата на прокуратурата най-сетне. Имам два въпроса: 1.Каква структура на прокуратурата ни препоръчва - строго йерархична, "сталинска", или строго хоризонтална като в Румъния. 2. На кого, или от кого да е подчинена/администрирана прокуратурата? Щото в Румъния се АДМИНИСТРИРА /само/ от правителството, но има много сериозни гаранции за независимостта на всички редови прокурори. Нашата прокуратура пък е сталинска.

п.с. Ако аз съм неразбралия, приемам помощ и от колеги.