Кънев: Отговорността за областните управители е на Борисов

OFFNews 09 септември 2016 в 18:37 11560 16

Радан Кънев.

Отговорността за решенията и действията на областните управители е на министър-председателя Бойко Борисов. Да не пропускаме факта, че министри от правителството са били информирани и са знаели от месеци за съответната процедура.

Така председателят на ДСБ Радан Кънев коментира искането на ГЕРБ Реформаторският блок да оттегли сегашния областен управител на София заради сделката за т.нар. Царски конюшни.

ДСБ се дистанцира от управлението отдавна, защото не одобряваме начина, по който премиера Бойко Борисов упражнява изпълнителната власт. Многократно сме призовали всички партии от РБ да напуснат управлението. Предупредили сме, че този начин на упражняване на властта ще бъде използван срещу тях, че ще бъдат използвани за изкупителни жертви на провала на ГЕРБ в борбата с корупцията и лошото управление. Ние сме свалили доверие дори от представителите на ДСБ, които са останали на политически позиции в изпълнителната власт, каза Радан Кънев на среща с български граждани в Мюнхен.

Председателят на ДСБ е в немския град за поредица от срещи с българи, на които представя президентската кандидатура на Трайчо Трайков и генерал Съби Събев.

„Ние сме длъжни да дадем възможност на българите да гласуват за правото си да са свободни и достойни граждани на ЕС и да не поставят под условие бъдещето на себе си и децата си”, каза Радан Кънев при представянето на кандидатите за президент и вицепрезидент.

Трайчо Трайков ще е и гарант за върховенството на закона и реалното осъществяване на съдебната реформа. В негово лице ще имаме президент, коректив на изпълнителната власт и недопускащ всяка форма на корупция, добави лидерът на ДСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

16

синя сова

10.09 2016 в 09:03

№ 15-винаги пишеш пълни глупости,само едно остава неясно,за да пишеш глупостите си ,които са лъжи и нападки срещу Кънев,си готов да оплюеш и борисов ,и кунева- на чий Бог служиш?Сигурно има някой зад гърба ти да ти шари "кинти"за да цапаш форумите!

12530

14

синя сова

10.09 2016 в 00:03

№ 13-Офчо,а борисов даде ли обяснение защо погази и българските и европейските закони и екстрадира Бююк?И освен това борисов е назначил областния управител,а сега се оправдава с Радан Кънев!Накрая вече е ясно,че е знаел за далаверата и пак гледа да се измъкне сух от водата.Тази пък нинова...

12530

12

синя сова

09.09 2016 в 22:05

Кикиморо,Реформаторският блок се състои от 5(пет) партии ,Кънев е опозиция на калпавото управление на герб защото гербарите не искат да направят тежките реформи в правосъдието.Нямат интерес от такива реформи там,за да си правят далаверите на спокойствие.Даже и това което имаме борисов не зачита!Например две инстанции на съда-СГС и Апелативният съд отказват екстрадирането на Бююк понеже било политически мотивирано.Освен това е имало и решение на съвета на ЕС от 31.07.1015,че искането на Турция е политическо!А за борисов законите не важат.Това негово действие с екстрадирането на Бююк е престъпление!Затова всеки честен и съвестен човек трябва да е опозиция на такова управление!В РБ всяка партия решава сама как да действа!Въпрос на съвест!

17898

8

кикимора

09.09 2016 в 20:12

Значи Кънев не може да си извади членовете на партията от власта но е опзиционер?

18551

7

Нострадамус

09.09 2016 в 20:05

Отговорността за престъпленията на Борисов са на Радан Кънев, защото той му даде мнозинство да създаде това анти народно правителство, което да краде и унищожава красивата ни България.