Кънев: Чувал съм се с Борисов няколко пъти

Елица Мартинова 27 януари 2014 в 08:09 1811 15

Радан Кънев
Радан Кънев

„Чувал съм се с Борисов няколко пъти, аз не съм го крил, а и той го е казвал. Това не е политически разговор, политическо е това, което става пред хората.“

Това заяви председателят на ДСБ и един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев в интервю за bTV тази сутрин.

Той обясни, че темата за разговорите с ГЕРБ е чувствителна за избирателите на РБ.

„Темата „ГЕРБ“ дълбоко разделя и дразни нашите симпатизанти, активисти и избиратели. Те са много недоволни от начина, по който ГЕРБ управлява местната власт“, посочи Кънев.

Той уточни, че в последната седмица е провел редица срещи в цяла България и е забелязал, че сред избирателите на РБ преобладават негативните настроения срещу бившите управляващи.

Кънев обаче уточни, че ако с ГЕРБ се водят разговори, това ще бъде в името на по-висша цел, която касае цялата страна, а не просто изборните резултати на Реформаторския блок.

„Ако търсим просто максимален резултат и искаме само да си мобилизираме избирателите, трябва да се държим радикално към ГЕРБ, защото това е усещането на избирателите ни към ГЕРБ. Ние обаче търсим сътрудничество в името на по-голяма цел – предсрочни парламентарни избори“, обясни председателят на ДСБ.

Той посочи, че решението за евентуални разговори с ГЕРБ не е еднолично, а ще бъде взето от ръководството на РБ. Кънев изтъкна, че Реформаторите планират да се срещнат с всички опозиционни партии.

Радан Кънев ще отиде днес при окупаторите от Софийския университет, съобщи самият той в интервю за bTV тази сутрин.
Той обясни, че подкрепя исканията на студентите, но не е в състояние да коментира легитимността на действията им.

По-късно от пресцентъра на Реформаторския блок потвърдиха, че Кънев ще отиде пред Ректората, за да се срещне с протестиращите младежи вътре.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews