Кандидатурата ни за ЕМА: Елате в Мордор, имаме бърз интернет и вкусна храна (видео)

OFFNews 14 септември 2017 в 16:58 16818 10

„Скъпа ЕМА, не ме познаваш, защото живея в другия край на континента. Представи си, че използваме карта на Средната земя – ако ти си в Графството, моята земя e Мордор (б.ред. -Според "Властелина на пръстените" Мордор е страната на Сянката, където властва Мрачният владетел Саурон.)“.

Така започва клипът, създаден за популяризиране на кандидатурата на България за седалище на Европейската агенция по лекарствата, която ще бъде преместена след излизането на Великобритания от ЕС. 

Иначе нататък във видеото България е рекламирана като райско кътче с красива природа и вкусна храна, лечебни извори, добри болници и училища, бърз интернет. 

Преместването на седалището на ЕМА в София би било икономически най-изгодно в сравнение с останалите кандидати, посочи зам.-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева, която представи кандидатурата ни от страна на здравното министерство заради отсъствието на министър Николай Петров, който беше приет по спешност в болница тази сутрин.

В представянето участваха още външният министър Екатерина Захариева, кметът на София Йорданка Фандъкова и шефът на Агенцията по лекарствата Асена Стоименова. 

Те подчертаха, че България покрива всички критерии за кандидатурата - като достъпност, възможност за работа и образование на всички 800 служители и техните семейства, иновативна среда с възможности за проучване.

Като предимства на София бяха посочени още евтин транспорт, достатъчен брой хотели, достъп до качествено образование и здравеопазване, красива природа и др. 

България е една от само четири държави в Европейския съюз, в която все не е преместена нито една от структурите на ЕС, подчерта Захариева.

Тя допълни, че у нас има традиционно развита фармацевтична индустрия - у нас има 49 предприятия, свързани с производство на лекарства, и 250 представителства на световни фармацевтични компании.

Предложението е агенцията да бъде позиционирана в "София тех парк", където сме готови да построим сграда специално за нуждите на ЕМА, която да бъде проектирана именно с оглед на потребностите на Агенцията и дори да е по-голяма от тази в Лондон.

Специално внимание беше обърнато и на бързия интернет в България, както и достъп до безплатен безжичен интернет в редица обществени места. Като предимство на София беше изтъкнат и големият брой стартъпи, основно в областта на IT и иновациите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

9

El Commandante

15.09 2017 в 07:45

"Commandante, чу ли тъжната новина, браточката Rich Piana passed away. RIP!"

Дам, лоша работа, трябва да се внимава с тоя PMMA деба, лека му пръст...

77927

3

El Commandante

14.09 2017 в 20:46

"Да наречеш родината си Мордор е все едно да наречеш майка си уличница."

Обаче е истина...