"Кандидатирам се, за да има по-малко "котараци" и по-малко Диков"

OFFNews 08 септември 2015 в 20:29 1944 5

Депутатът от БСП Георги Кадиев обяви, че се е кандидатирал за кмет на София, за да стане градът "по-малко корумпиран, с по-малко "котараци" и по-малко Диков". 

Това написа той на страницата си във Фейсбук. 

"Днес уведомих парламентарната група на БСП, че ще се кандидатирам за кмет на София. Защо? Защото искам София да бъде различен град. Да се модернизира по-бързо, да е по-мултинационален, по-интересен, по-сигурен, по-удобен. По-малко корумпиран, по-малко "котараци", по-малко Диков, повече идеи и дух", пише Кадиев.

"Вътрешно изгарям от пълната безалтернативност на ГЕРБ. Никаква съпротива, никаква идея за битка. Всички са се предали, наместили са се на удобните места в листите и подаряват или продават победата на ГЕРБ. Просто чакат 26 октомври, за да гледат новия подарен часовник на Цветанов", допълва той.

"Чий кандидат? Или независим, или на широка коалиция от равнопоставени политически партии. Но това е маловажната част. Важната е да събудя в хората дух и желание за различна София", категоричен е Кадиев.

Депутатът подчертава, че "през последните шест години двубоят в София винаги е бил статуквото срещу алтернативата, Фандъкова vs Кадиев".

"Аферата с Карат-С, уволнените районни кметове, "жълтите картони" на зам.кметове, изхвърлените шефове на общински дружества, казусите с Топлофикация-София и Общинска банка, строежът зад Софияленд- винаги съм показвал, че може да се управлява различно", пише още Георги Кадиев.

"Изберете си страна. Преценете искате ли промяна. Преценете вярвате ли на мен, че съм тази промяна. И ако да, ме подкрепете. Не е важно дали сте ляв, десен, българин или турчин, хетеро или хомо. София е за всички. И ще я направим още по-добро място за живеене", убеден е той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови