Кандидат за служебен премиер: Съпругата ми от месец не спи, съжалете ни

OFFNews 29 март 2024 в 17:17 8225 7

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Заместник-председателите Тошко Тодоров и Горица Грънчарова-Кожарева

Президентът Румен Радев разговаря днес и със зам.-председателите на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева и Тошко Тодоров за поста служебен премиер.

Те са в списъка с висши държавни служители, от който държавният глава може да избира служебен министър-председател, но се определиха като "не най-подготвените хора" за този пост.

"Ние сме също хора, имаме емоции, подложени сме на невероятно напрежение. Виждате какви недоразумения се получават, този товар. Ние не сме най-подготвените хора за тези позиции. Ние сме финансисти, работили в нашите сфери и сега трябва да присъстваме по силата на позициите, които заемаме", каза зам.-шефьт на Сметната палата Тошко Тодоров и отказа да отговаря на въпроси за това кой ще е служебен премиер и какво са говорили с президента.

Колежката му Горица Грънчарова-Кожарева запази мълчание.

"Моля ви се! Много ви благодаря, страхотни сте, нека да се приберем. Съжалете ни все пак", обърна се Тодоров към медиите и допълни, че се притеснява от поста служебен министър-председател.

"Мислите ли, че не ни притеснява. Повярвайте ми, съпругата ми вече цял месец не спи, предполагам и съпругът на г-жа Грънчарова. Това се пренася, ние имаме малки деца", съобщи още Тодоров.

И днес срещите на президента Румен Радев с кандидатите за служебен премиер удрят на камък. Омбудсманът Диана Ковачева заяви пред държавния глава, че не може да е служебен премиер, защото е избрана за съдия в Съда по правата на човека в Страсбург и предстои да встъпи в длъжност до 17 април. Подуправителят на БНБ Петър Чобанов пък каза, че консултациите при държавния глава с потенциалните кандидати за служебен премиер са на етап, в който няма директно решение.

На среща при държавният глава Румен Радев влезе и следващият подуправител на БНБ Радослав Миленков, който посочи, че е банкер, а не политик. И припомни, че вчера Димитър Радев е очертал къде се позиционира БНБ в националната и международна рамка. На въпрос дали би станал служебен премиер третият подуправителя на БНБ Андрей Гюров каза, че това са хипотетични въпроси, а отговорността е в ръцете на президента да намери решение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

7

БотоксПутю

29.03 2024 в 22:44

"Мислите ли, че не ни притеснява. Повярвайте ми, съпругата ми вече цял месец не спи, предполагам и съпругът на г-жа Грънчарова. Това се пренася, ние имаме малки деца", съобщи още Тодоров.

Да се добави към измененията в Конституцията, че предложените за временен премиер не трабва да имат съпруг/съпруга, а също и да са без деца.

22548

6

dolivo

29.03 2024 в 22:06

Ако не друго, мутрата е корава и издръжлива - спи като заклан след каквито и да е заседания.

Тез меки китки дето не спят от напрежение, да се вземат в ръце, като искат нещо друго от мутро-барок.

400

5

демотиватор

29.03 2024 в 21:18

Не оставил жена си да спи цял месец- ми ти си я съжали, г-ин зам-председател, че то инак си става направо "домашно насилие", въздържайте се малко бе, хора, ееей (ジ)

1000

4

Зара

29.03 2024 в 19:26

голям зор...никой неще да управлява държавата за 2 месеца...няма време за крадене...друго си е 12 години

-1600

3

Люгер Химарс

29.03 2024 в 19:05

на мен лично не ми е вожд, но ми харесва, че видно е вожд на ппдб-ците и те му се молят в партийния им дом по време на парламентарен контрол

850

2

pr07ecH70r

29.03 2024 в 19:03

Напротив, твоят "вожд" на простаците прочел/недопрочел 1 книга за цял живот, е виновникът в случая.

-1600

1

Люгер Химарс

29.03 2024 в 18:39

цялото театро е, за да остане академика-слънце на власт
 
X

Да помогнем на украинските деца!