Кандидат за съветник в Русе се рекламира с фалшива анкета на OFFNews, извини ни се

OFFNews Последна промяна на 21 октомври 2019 в 17:13 9458 1

Снимка фейсбук

Кандидат за общински съветник от партия Атака в Русе си съчини анкета, която уж показва колко е харесван в дунавската ни столица.

Находчивият младеж на име Илиан Георгиев, е шести в листата на националистите, което почти сигурно означава, че едва ли ще се уреди с място в местния парламент.

Затова пък последователят на Волен Сидеров е публикувал данните от "анкета на OFFNews", според която 82,26% от русенци изразяват подкрепа за кандидатурата му. Георгиев е приложил и скриншот от самото допитване. Ето го:

Подобна анкета обаче сайтът ни не е публикувал. На страницата на OFFNews в момента има активни анкети за кметове на всички областни градове, но не и такива за който и да е общински съветник.

Медията ни се свърза с младия атакист, за да разбере как му е хрумнало да се рекламира с данните от фалшива анкета, каквато не съществува.

"Пратиха ми снимка на анкетата, аз я потърсих на сайта и не я намерих, но си помислих, че вече е свалена от сайта. Мога да го докажа с имейл", каза Георгиев.

На въпроса "Кой освен него би имал интерес да създаде фалшификат, с който да рекламира неговата кампанията за общински съветник?", русенецът нямаше смислен отговор.

Едва след като му обяснихме, че публикацията с ментето в предизборния му сайт, освен че представлява измама, също така уронва престижа на медията ни, студентът от УНСС свали публикацията и пожела да не пишем за случая. Поиска и да си плати по рекламна тарифа, за да му направим истинска лична анкета.

След като Георгиев разбра, че публикация все пак ще има, той ни изпрати следния извинителен имейл:

Пиша Ви във връзка с фалшивосъздадената анкета за мен. Анкетата, както Ви съобщих в телефонния разговор, бе премахната. Истината е, че наистина не знаех, че това е фалшива анкетата. В началото се усъмних в истинността й, но когато влязох в раздел Анкета на Вашия сайт - открих, че има множество създадени анкети и дори, че има странициране на страниците.

Помислих си, че всеки може да създаде анкета и да получи линк към нея, който да разпространи. Имам много хора в Русе, които ме подкрепят и ми помагат покрай кампанията. Дори имам приятели, които доброволно раздават флаери за мен по центъра. Реших, че някой е създал тази анкета за мен, разпространил я е и съм получил този резултат.

Искам да кажа, че не бих си позволил да разпространявам фалшиви новини, тъй като първо аз самия съм против тях, а и второ - знам каква наказателна отговорност нося.

Поднасям хилядите си извинения към Вашия сайт и Вашия екип. Бих желал и бих бил благодарен, ако случаят да приключи с това писмо, тъй като е прекалено ненужно и безсмислено да тръгвам да доказвам една или друга моя теза. Предизборната кампания е на финала си и аз искам да продължа работата си по нея!

Анкетата освен, че беше премахната. Ако е необходимо - ще уведомя аудиторията си, че анкетата не е била автентична.

Благодаря предварително!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22099

1

Стефан

22.10 2019 в 04:14

:)))))))))
Това вече не са олигофрените от поколението Z:) Това е реалното поколение "късо съединение". Измислена диплома от измислен университет, измисленото самочувствие на измислената самоличност, измислена биография, и измислено бъдеще. Освен прическата на циганските расисти.

Господи, върви си! Ние бяхме тук. Къде беше ти?
 
X