Кандидат-кметовете срещу Тодор Попов в Пазарджик се множат. Инициативен комитет издига адвокат от БЗНС

Диана Варникова, Пазарджик 24 юли 2023 в 15:36 2446 0

Адв. Чавдар Чавдаров

Снимка Диана Варникова

Адв. Чавдар Чавдаров

Инициативен комитет „Почтеност във всичко“, в който влизат бизнесмени, юристи и др., издигна кандидатурата на общинския съветник и адвокат Чавдар Чавдаров за кмет на Пазарджик на предстоящите избори наесен.

Това съобщи неговият колега от Инициативния комитет Лъчезар Кръстев, който представи Чавдаров като „знаещ, можещ, човек с активна гражданска позиция“.

Самият избраник уточни, че хората в Инициативния комитет се обединяват около пет приоритета, сред които връщане на нормалността в местното самоуправление и пресичане на корупционните практики чрез прозрачно изразходване на публичните средства.

„Освен това ще искаме ревизия на местните данъци и такси, тъй като те са сред най-високите в страната“, допълни Чавдаров, който като член на БЗНС заяви, че ще очаква подкрепа и от земеделски партии и формации.

„Почтеност във всичко“ ще има и листа за общински съветници, както и кандидати за кметове в 31 населени места от общината.

Досега петима са обявили публично, че ще се борят за кметския стол в община Пазарджик - сегашният кмет Тодор Попов, който в момента управлява 4-ти мандат, народният представител от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Петър Куленски, областният управител в оставка Трендафил Величков и бизнесменът Благо Солов. Сред неофициално спряганите в града като кандидат на ПП“ГЕРБ“ се очертава още един адвокат - Йордан Кожухаров, както и местният бизнесмен Иван Папазов. Очаква се БСП да издигне известен лекар от частна болница в града.

Така че наесен надпреварата за кметския стол в Пазарджик може да включва десетина претенденти да управляват общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!