Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кънчо Стойчев: Вотът в София ще се реши от около 100 000 столичани, които обикновено не гласуват

Изборите наесен ще покажат началото на края на ГЕРБ, прогнозира социологът

OFFNews 02 септември 2019 в 11:49 4804 1

Кънчо Стойчев

Евентуална кандидатура на Мая Манолова за кмет на София е добре премислен политически ход, коментира социологът Кънчо Стойчев в интервю за радио "Фокус".

Вотът в столицата ще се реши от стотина хиляди софиянци, които обикновено не гласуват. Ако те излязат да гласуват, за което има вероятност да се случи, те ще решат вотът в София, смята социологът. Според него изборите наесен ще покажат основната тенденция, която се наблюдава в последните години – началото на края на партия ГЕРБ.

Според Стойчев ГЕРБ се опитва да промени политиката си след европейските избори, но неуспешно.

„След европейските избори стана ясно, че правила в изборния процес в България вече няма. Системата на купуване на гласове този път беше приложена без срам и прикритие, гласове се купуваха на открито, по светло и това повлия на резултата от изборите. Можем да очакваме още по-грозни сцени тази есен. Когато вотът е местен, знаем, че дори 50, 100 гласа са от голямо значение. Ще наблюдаваме наистина едни много мръсни избори. Но независимо от това изборите, които ни очакват, ще покажат основната тенденция, която се наблюдава в последните години – начало на край на партия ГЕРБ“, каза той. Социологът прогнозира, че ГЕРБ няма да удържи позициите си в мащаба от последните местни избори, докато БСП е ще подобри резултата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5300

1

квазимодо

02.09 2019 в 15:14

Кънчо Пу.кодеров да те питам за кои път ти вещаеш началото на края на ГЕРБ. Това че повечето хора не помнят колко пъти е само защото никои не си спомня след избори кои каква простотия е издрънкал. Колко години вече се напъваш да родиш нещо което много ти се иска. Да ама НЕ.
 
X

Подкастът на OFFNews