Камерън в София: Путин няма да спре с превземането на една държава

OFFNews 14 февруари 2024 в 11:45 5465 19

Камерън

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Ако се разреши на Путин да превземе друга държава, той няма да спре дотам, а ще иска още. Ако искаме да се борим за свобода, трябва да защитим държавата, която защитава своите граници, заяви министърът на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Камерън, който е на посещение у нас по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. 

Знаем, че сме прави в битката срещу тази незаконна агресия, заяви Камерън. Той подчерта, че Обединеното кралство вече има своя пакет от 2,5 млрд. лири стерлинги за Украйна, но по-важното освен това е, че днес американският конгрес ще одобри пакет помощ от САЩ за Украйна. Тя се бие не само срещу руския агресор, но и от името на целия свят, заяви външният министър на Обединеното кралство, след срещата си с министър-председателя Николай Денков и Габриел. 

Обсъдихме теми от взаимен интерес, с акцент върху войната в Украйна и проблемите с миграцията, каза на брифинг след срещата Денков. Споделяме мнението, че украинските войски се бият за бъдещето на Европа на този фронт. Това не е национален въпрос. Това е въпрос, който ще предопредели историческите събития в Европа и на световната сцена през следващите години и, може би, десетилетия. За това е наше общо дело да помогнем на Украйна, така че да не позволим на Русия да спечели тази война, защото това може да има изключително негативни последици“, коментира премиерът. 

„Друга тема, която обсъдихме в дълбочина, е темата за миграцията, проблем от най-високо ниво за Европа. Знаете, че потърпевши сме и ние. Не толкова от гледна точка на количеството мигранти, които имаме в България, отколкото от това, че в известен смисъл се оказахме жертва на проблемите, които срещат част от големите европейски държави. Това, в което сме обединени, е, че решението на тези проблеми с миграцията може да бъде намерено само с общоевропейски усилия, като в европейския контекст включвам и Великобритания като държава, която има огромно значение по отношение на борбата с миграцията, така и по отношение на натрупания опит“, допълни Николай Денков.

България и Обединеното кралство са стратегически партньори и съюзници в НАТО, подчерта Мария Габриел. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

20

Реалист 1

15.02 2024 в 21:22

Страх ги тресе джендърите.

1000

18

Foo

14.02 2024 в 15:59

Джендо Джедев

. . . само за теб, и само сега ще направя изключение - да се спори чрез съобщения в сайта на медия, е безсмислено по подразбиране! знам, че нямаш капацитет да осмислиш следващото, но:
- плюсовете само умните ли ги поставят
- историята само за глупаци ли е - подсказка: народ който не познава миналото си няма бъдеще - не съм сигурен колко е точен цитата - при желание, сам ще си намериш източника
- наистина ли мислиш, че GB ВЕЧЕ никого не грабят и са се отказали от всички заграбени от тях територии, и успокоява ли те факта, че дадената свобода на колониите, се е случила преди по-малко от 100г, при положение че предходните повече от 500г са били обекта на усвояване на ресурс (забележи, не повдигам въпроса за отношението към местното население)
- последно, наясно ли си с позицията на Бенджамин Дизраели (намери си го) относно случващото се в у нас през м.Май 1876

. . . въпросите са риторични, моля!

345

17

Джендо Джедев

14.02 2024 в 15:15

Foo,

По минусите ще познаеш какви тъпотии пишеш! Включително и безумния извод, че това, което съм пишел, доказвало, че си казвал истината. "Логиката" ти е като от оня виц с милиционера и аквариума.

345

16

Джендо Джедев

14.02 2024 в 15:14

Комсомолец,

Ти пък какво се мяташ на амбразурата, нали твоята Рашка печели войната и "все идет по плану"...? ;)

2159

15

Kilca

14.02 2024 в 15:03

А какво мисли по въпроса другаря путьонин

1000

14

Foo

14.02 2024 в 14:17

Джендо Джедев

правиш ми услуга - доказваш, че това което съм написал е истина!

-1650

13

ob1

14.02 2024 в 14:16

либерастакамсамолец, не ти ли е неудобно да ручаш пуканки? Тваи раднъйе да не би да имат пуканки? Греят се завалийките на варели между блоковете, щото вече даже и парното им не работи. Ти що се възползваш от капиталистическите блага?
Ма де да знам, може да пишеш и от руZкий кампютер, може би с безаналоговия Ельбрус ЦПУ? Чебурашка лицемерна :)

1000

12

Foo

14.02 2024 в 14:15

. . . така е, прощавай!
по минусите мога да разбера, колко от четящите са се припознали в написаното - боли, нали . . .

345

11

Джендо Джедев

14.02 2024 в 14:14

Foo,

Характерно за стресовите състояния, че не се усещат. Та и твоето възпаление така... Друго характерно нещо (тоя път за Чебурашките) е, че много обичате да се ровичкате в историята и за вас това е нещото, което определя настоящето. Тоест, живеете си в миналото. Затова и изоставате безнадеждно във всяко отношение от Homo Sapiens. Накрая просто ще изчезнете като неандерталците. Лошо няма, затрили се видове - с лопата да ги ринеш!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика