Калоян Паргов: Управляващите вършат работа само под натиск

OFFNews 15 ноември 2017 в 15:15 3561 1

Натискът на гражданите от Нови Искър, подкрепен от общински съветници и депутати от БСП, даде резултат и още от 19-и ноември маршрутът на автобусни линии с номера 20 и 21/22 ще бъде удължен. Те ще правят връзка с метростанцията на Лъвов мост.

Този случай доказа, че управляващите решават проблемите в крайните квартали само тогава, когато хората се вдигнат на бунт, коментира председателят на групата на БСП в СОС Калоян Паргов след извънредното заседание на Комисията по транспорт и туризъм. 

Проведената среща с протестиращите жители на селата Кубратово, Подгумер, Негован и Чепинци в края на октомври във връзка с проблемите с транспортното обслужване в района, която организирахме с народния представител Георги Свиленски, доведе до резултат, коментира Паргов.

Бунтът на гражданите принуди управляващите в Столична община най-накрая да им обърнат внимание и да се съобразят с нуждите им. Въпросът обаче е защо трябва хората от крайните квартали да се вдигнат на протести, да се разбунтуват и тогава управляващите в Столична община да започнат да търсят решение на проблемите им, коментира още Паргов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови