Калоян Паргов подкрепи членството на Черна гора в ЕС

Корнелия Нинова очаква Мило Джуканович в София на срещата на лидерите на леви партии от Балканите

OFFNews 02 ноември 2017 в 13:12 3331 1

Лидерът на БСП - София и член на Изпълнителното бюро на БСП Калоян Паргов покани от името на Корнелия Нинова, Мило Джуканович, председател на Демократическата партия на социалистите в Черна гора, за участие в планираната среща на лидерите на леви партии от Балканските държави в София в началото на 2018 година. 

Това стана по време на тридневно посещение на лидера на столичните социалисти в бившата югославска република в началото на седмицата. Калоян Паргов и външнополитическият съветник Чавдар Минчев се срещнаха с Милутин Симович, заместник-министър председател по икономическите и финансовите въпроси и министър на земеделието на Черна гора, с Владан Вучелич, председател на Градската организация на ДПС в Подгорица, с Тарзан Милошевич, политически директор на ДПС, и с кметовете на градовете Цетине - Саша Богданович и на Тиват - проф. Снежана Матиевич. 

"Поканата за участие на Мило Джуканович в срещата на лидерите на леви партии от Балканите в София, отправена от името на Корнелия Нинова, беше приета с голямо задоволство. Освен това, коментира Калоян Паргов, обсъдихме намерението за провеждане на двустранна среща между лидерите на двете партии Корнелия Нинова и Мило Джуканович, на която да се задълбочи сътрудничеството между БСП и Демократическата партия на социалистите, както и да бъде подписан меморандум за сътрудничество. А на срещите с кметовете на Тиват и Цетине обсъдихме възможностите за сътрудничество с кметове на общини от БСП ". 

В разговорите си с Милутин Симович, Владан Вучелич и Тарзан Милошевич, от името на БСП Калоян Паргов изрази подкрепа за евроатлантическата ориентация на Черна гора в светлината на българското председателство на Съвета на ЕС и приоритетите на това председателство, свързани със Западните Балкани. 

"Подчертах и подкрепата на БСП за разширяване на ЕС със страните от Западните Балкани при спазване на принципа за отчитане на заслугите и напредъка на всяка една от тези държави, каза още лидерът на столичните социалисти. - В тази насока отбелязахме и водещата роля на Черна гора в преговорния процес (измежду всички страни от Западните Балкани) с ЕС при отворени вече 28 преговорни глави и 3 временно затворени. Беше подобаващо оценен и напредъкът на страната по пътя й към ЕС. Освен това изразих подкрепа от името на БСП за досегашното развитие на преговорния процес на Черна гора".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови