Калоян Методиев: Протести вече няма. Има протестна агония

Елена Николова 26 октомври 2020 в 20:46 10577 4

Снимка архив

Протести вече няма. Това, което наблюдаваме, е една протестна агония, заяви пред БНТ политологът Калоян Методиев - бивш началник на кабинета на президента. 

Още от самото начало на протестите, които бяха мащабни, възникнаха спонтанно и бяха справедливи, но хореографите на протеста и тези, които го насочваха с всеки изминал ден, с всяка изминала седмица буквално самоубиваха протеста, смята Методиев.

Той осъди и част от действията на протеста: "спирането на метрото, освиркването на Светия синод, хунвейбинските акции пред БНТ, които не спряха от лятото - 100-200 човека да тормозят гостите в телевизията, освиркването на немското посолство, резолюцията в ЕП, обругаването на сградите, атаката на парламента, която беше абсолютно безсмислена".

"Целият този вандализъм, цялата тази крайност докара протеста до това сега в момента 100-200 човека да се представят в обществото като маса", категоричен е политологът.

Според него "протестът се сви, спихна се и изчезна", а "правителството остана и се укрепи".

Президентът и Нинова

На въпроса "Какъв ще бъде следващият ход на президента" Методиев отговори: "Когато отиваш на война, трябва да имаш някакви ресурси: по Конституция президентската власт има основното си средство - общуването с обществото. Така че предполагам ще продължи да говори, нямам идея какви са намеренията на институцията. Целите - ясно вече. През три морета се видя - целта е втори мандат."

Същевременно политологът е на мнение, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е икономически и административно подготвена, показала е воля, израснала е политически и има потенциал за решаване на проблемите в държавата.

"Нямаме друг лидер, който да е показал характер, да не се е предал и да не се е продал по време на тези 4 години", категоричен е Методиев.

Тя спечели президентските избори, тя е човекът, който покани, намери и вкара в политиката Радев, отбеляза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7014

4

Диди

27.10 2020 в 12:13

В политиката най-отвратително е поведението на отмъстителните червеи, които с лазене са стигали
до някакво ниво на удовлетворение и изведнъж са открити, че са "ментета". Падането е жестоко за самолюбието им и единствената им реакция е злонамерената мъст с приказки, защото друго не умеят, а и нямат топки да излязат с мъжкарско поведение.

3810

3

Пенчо бре

27.10 2020 в 10:48

Какъв дребен подлец! Очевидно, за съжаление, президентът е слаб "кадровик"!

6589

2

stanimir_13

27.10 2020 в 04:45

Калояне, само с лизане не става. Трябва и акъл.

805

1

order

26.10 2020 в 23:15

Тоя ПЕЗЕВЕНК ми се види кат газ от пръдна!!!!