Калоян Методиев бе освободен като началник на кабинета на президента

OFFNews Последна промяна на 21 септември 2020 в 13:52 3396 2

Началникът на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев, обяви във фейсбук, че напусна институцията.

Малко след това държавният глава издаде указ, с който освобождава Методиев. "Президентът Румен Радев подписа днес указ, с който освободи по свое решение Калоян Методиев от длъжността началник на своя кабинет", бе лаконичното съобщение от "Дондуков" 2. 

"Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!", написа Калоян Методиев.

Преди година Методиев смени на този пост Иво Христов, който стана евродепутат от квотата на БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Harry

06.10 2020 в 09:15

Очевадно по неговите разбирания, за предпочитаният от него университетски стил, вместо командният стил, който му бил чужд, портиерът в университетът командва декана, а пък декана командва ректора. "По кадровата политика сме имали разминавания" и "Моята визия за институцията би била друга, по-модерна, с акцент върху правомощията, с повече пиар, с каузи, с привличане на инвестиции. Това са дрехите на Конституцията, не можеш да излезеш от тези дрехи, колкото и да искаш" – показват пълното непознаване на Конституцията и ролята на Президентската институция.
Очевидно е, че в момента Методиев се излага като евтина куртизанка на публичен търг, за да извлече изгода от най-доброто предложение, което би получил от критиките към Президента Радев. За достойните българи той има стойността на дупката в един пробит долар.

1000

1

Harry

06.10 2020 в 09:13

Много ми харесват лаици с апломб и дипломи за некадърност от университети и колежи, като Калоян Методиев. По-често ги давайте. Абсурд е да си представя, че Хенри Кисинджър би бил с претенции да бъде опонент и управляващ на действията на Ричард Никсън или на Джералд Форд, докато е част от техните екипи. Да не говоря за варианта след като се разделят служебно. Но какво да се прави, нали сме в ДОЛИНАТА НА ТЪМНИТЕ БАЛКАНСКИ ПРОСТАЦИ. Sub sole nihil novi est. Очевидно е, че изборът на Президента за Началник на кабинета му преди година е бил погрешен още от самото му начало. Явно е, че на Методиев му липсват, освен интелект, също и почтеност, лоялност и елементарна култура. Очевадно по неговите разбирания, за предпочитаният от него университетски стил, вместо командният стил, който му бил чужд, портиерът в университетът командва декана, а пък декана командва ректора. "По кадровата политика сме имали разминавания" и "Моята визия за институцията би била друга, по-модерна, с акцент върху