Калфин: Ръководството на БСП си изпуска нервите, последствията за партията ще са тежки

OFFNews 08 март 2014 в 18:20 4308 4

Ивайло Калфин
Ивайло Калфин

Решението за изключване на присъединилите се към АБВ социалисти е грешка, която ще има тежки последствия за партията. То издава, че ръководството на партията започва сериозно да изпуска своите нерви, заяви евродепутатът и водач на листата на АБВ за изборите за Европейски парламент Ивайло Калфин.

"Когато една партия започва да изключва водещите си фигури, това показва, че проблема не е в тях, а в тези които са взели решението за изключване. Сигурен съм, че голяма част от членовете на НС на БСП, които вчера гласуваха да поставят извън социалистическата партия част от съпричастните към АБВ нейни членове, след време ще осъзнаят, че това е било голяма грешка", заяви Калфин в интервю за радио К2.

"Случилото се вчера показва ясно, че ръководството на „Позитано“ започва сериозно да изпуска своите нерви, защото членовете на БСП, които подкрепят гражданската инициатива нямаха никакво намерение да напускат партията. Те просто искаха да покажат, че не са съгласни с начина, по който в нея се вземат отговорните решения", посочи още Калфин.

"Амбициите на АБВ са да промени изцяло формулата по която се прави политика в България. Крайно време е за надпартиен диалог по важните за държавата проблеми като борба с демографската и икономическа кризи, реформиране на здравеопазването, образователната система, както и осигуряването на максимална прозрачност при усвояването на обществените средства", допълни той.

Един от обединяващите мотиви за социалистите в Европа е, че всеки, който допринася за реализиране на левицата и нейните идеи на стария континент е добре дошъл в нейната парламентарна група, категоричен бе Ивайло Калфин. Според него това е в пълен контрапункт на случващото се у нас, където ръководството на БСП поставя въпроса ребром, с условието „ако не си с нас, си срещу нас”. Фактор, който възпрепятства диалога, който е единствената основа за успешното развитие на България.

Той отбеляза, че българските политици трябва да спрат да генерират скандали и противопоставяне и да започнат да търсят съгласие и по важните за България европейски приоритети, като например работят за по-сериозна тежест на страната при вземането на решения за управлението на Европа и как да бъдат осигурени условия за максимално усвояване на европейски средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови