Какво си казаха Кирил Петков и Пеевски?

Ружа Райчева, Георги Ангелов 11 февруари 2022 в 16:33 9942 3

След като премиерът Кирил Петков отговори на въпроси и размени реплики на висок тон с депутата от ДПС Йордан Цонев по време на парламентарния контрол, на излизане от пленарната зала премиерът спря пред банката и видимо от телевизионните камери проведе оживен разговор с депутати от ДПС. От записа се вижда, че особено активен в диалога е Делян Пеевски. Разговорът им обаче не попадна в микрофоните на БНТ. 

Според двама депутати от "Продължаваме промяната", които седят на съседните банки, една от репликите на Петков е била: “Спокойно, ще стигнем максимално дълбоко при разкриването на корупцията!”

От пресцентъра на ДПС разпространиха снимка във "Фейсбук" с текст, че пред тях Петков е поел "твърд ангажимент да бъде прието предложеното от ДПС законодателство за пълна забрана и проверка на всички издадени т.нар. “златни паспорти” и обещал "да осигури подкрепата на мнозинството в парламента за приемането на законодателните предложения на ДПС".

В кулоарите Петков потвърди, че темата на краткия разговор е била "златните паспорти".

"Ние като коалиция внесохме този законопроект, ние сме изцяло за разобличаване на "златните паспорти". Аз лично съм го обещал и на Европейската комисия. Тези схеми за някакви лица да получават паспорти през корупция е абсолютно недопустимо. Трябва да се вижда коя партия какви законопроекти внася, ние го вкарахме първи. Ако се опитваме да водим някаква пиарска война, това е непродуктивно за никой. Оттук нататък трябват резултати."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

4

pisnamiotmutri

11.02 2022 в 23:03

Интересна игра играят ГЕРБ - преди да получат обвинение по дадена сфера изопачават и обвиняват първи. Вижте например Ангелкова - тя си позволи да обвинява за своите глупости новото правителство ;D
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки