Какво работи министърът на европредседателството? Отговаря за Китай

OFFNews Последна промяна на 12 октомври 2018 в 11:44 6092 1

В момента Лиляна Павлова провежда редица срещи за изпълението на решението да има съвместен комитет с Китай.

Това отговори премиерът Бойко Борисов на въпроса на депутата от БСП Антон Кутев защо се налага Лиляна Павлова да изпълнява фукнциите на министър на европредседателството, след като е приключило.

Борисов допълни, че на Лиляна Павлова е възложено да координира и ръководи седмата среща на страните от Източна Европа и Китай 16+1.

Министър-председателят обясни още, че страната ни е в триото България, Естония и Австрия и работи по определената програма, която ще приключи в края на 2018 г.

Павлова осъществява и контрола върху координацията на цялостната политика на България по изпълнение на задълженията, произтичащи от членството ни в ЕС, заяви Борисов по време на парламентарен контрол в Народното събрание.

Той е категоричен, че след приключване на ангажиментите по триопрограмата ще бъдет предприети необходимите действия по закриване на Министерството по европредседателството.

Антон Кутев заяви, че от отговора на Бойко Борисов не става ясно какво конкретно работи Лиляна Павлова. 

Австрия в момента води европредседателството и няма министър, а ние имаме. Да помолим Австрия да поеме разходите?, попита Кутев.

Според него за Министерство за българското председателство на Съвета на ЕС са необходими около 200 хил. лв. за издръжка. "Тези пари могат да отидат за майките на деца с увреждания", посочи Антон Кутев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14677

1

случайно прочетох

12.10 2018 в 13:45

"Павлова осъществява и контрола върху координацията на цялостната политика на България по изпълнение на задълженията, произтичащи от членството ни в ЕС, заяви Борисов по време на парламентарен контрол в Народното събрание."??????????????
Тоест, нищо не прави, освен да тлъстее.И да не се оправдава с болести за плюскането, защото в лагерите в Освиенцим и т.н. не е имало и един с такава болест!
Оставка за БСП2!