Какво правят 118 дипломати в руското посолство в малка България? (видео)

Петков изрази надежда, че в края на настоящата година страната ни ще бъде независима от руския газ

OFFNews 25 май 2022 в 19:55 12262 12

Снимка gov.bg

"Позволихме нашите посолства да се напълнят с агенти. В малка България, например, имаме 118 дипломати в руското посолство в София. В Гърция бройката е сходна, както и в Румъния. По този начин отворихме вратата за хибридни атаки."

Това заяви министър-председателят Кирил Петков в изказването си по време на дискусията „Изгубено десетилетие?” в рамките на Годишната среща на Световния икономически форум в Давос.

Можем да бъдем оптимисти за следващото десетилетие, ако вземем предвид поуките от изминалите 10 години, отбеляза премиерът.

Петков посочи, че в годините назад не са направени достатъчно стратегически стъпки, които да не позволят нарастването на зависимостта на Европа от руския газ и които да противодействат на хибридните атаки. По въпросите на сигурността и отбраната също е липсвало достатъчно стратегическо мислене относно логистиката по източния фланг.

Според министър-председателя именно всички допуснати пропуски не са дали възможност да има подобаващ отговор на енергийната криза и войната в Украйна.

Изводът е, че трябва да действаме заедно, изтъкна министър-председателят Кирил Петков и даде пример как в кратки срокове след спирането на доставките от „Газпром“ България успя да намери алтернативи.

Според премиера оптималното използване на инфраструктурата в региона дава възможност за енергийна диверсификация не само на България, но и на Балканите.

Петков акцентира върху значението на това да бъде постигната синергия в региона и да бъдат направени стъпки за повече устойчивост. Като резултат премиерът Петков изрази надежда, че в края на настоящата година България ще бъде независима от руския газ и ще има много по-зелена икономика.

В Давос премиерът Кирил Петков е придружаван от началника на политическия му кабинет и от съветника му по външнополитически въпроси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

14

dolivo

26.05 2022 в 13:15

смятат и семействата им, което е ок, защото жена ти може да е КГБ

1215

12

Lyubo

26.05 2022 в 01:23

Не знам откъде ги измислят тези 118 дипломати. В списъка на дипломатическия копус, поддържан от МВнР акредитираните през м. март т.г. руски дипломати са 45 !!!

Акредитираните дипломати на САЩ са 55

Акредитираните дипломати на Великобритания са 15

Акредитираните дипломати на Германия са 29
Акредитираните дипломати на Франция са 10 + 6 в съседни страни акред. за България

440

11

Pietro

26.05 2022 в 01:09

Какво правят ли? Ами промиват мозъците на тролове като Sashk. И провеждат аперативки, кой колко плявни е съчинил. После се бие чертата и се плащат по 18 стотинки на промит череп. Това е.

-60

9

офф бее

25.05 2022 в 22:51

Е как да му се разбира, като вече не получават ъпдейти на гугъл преводач... :-))))

2073

8

Johnny B Goode

25.05 2022 в 22:51

На Сашка и плащат на пост, не да и се разбира.
Претенции когато почнеш ти да и плащаш :)