Кадиев пита „Кой?“ за експресните назначения в КФН

Елица Мартинова 27 януари 2014 в 08:33 4070 3

Георги Кадиев
Георги Кадиев

„Кой накара председателя на парламента да внесе тази извънредна точка, кой накара Бойко Борисов да каже на ГЕРБ как да гласува, кой накара Стоян Мавродиев да ходи в партийната централа на ГЕРБ?“

Тези въпроси отправи пред „Нова телевизия“ инакомислещият социалист Георги Кадиев във връзка с ненадейните попълнения в Комисията по финансов надзор миналата седмица.

Точката за КФН бе вмъкната по спешност в петък от председателя на парламента Михаил Миков (КБ). Тя предизвика остри реакции и разделение в редиците на „Коалиция за България“, а Кадиев предложи изборът да бъде отложен за, за да успеят депутатите да се запознаят с предлаганите кандидатури. В крайна сметка с гласовете на ГЕРБ предложението на Кадиев бе отхвърлено, а Ралица Агайн и Владимир Спасов бяха избрани за членове на КФН.

Според Кадиев „експресният“ им избор показва, че БСП не се е поучила от гафа с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

По думите на депутата парламентът е направил огромна услуга на председателя на КФН, защото заменените Антония Гинева и Борислав Богоев са двама от тримата членове, които искат оставката на Мавродиев.

Депутатът от „Коалиция за България“ е убеден, че назначенията обслужват ГЕРБ и че бившите управляващи са в „топла връзка“ с шефа на КФН Стоян Мавродиев. Кадиев изтъкна, че след избора си новите членове Агайн и Спасов са минали през стаята на парламентарната група на ГЕРБ в парламента.

Кадиев обеща, че на предстоящото заседание на парламентарната група на КБ утре ще попита Миков кой му се е обадил, за да вкара експресно точката за КФН и какво е наложило спешното гласуване на новите членове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!