Кадиев: Независимите ни кандидати влизат в НС с цел мажоритарни избори в 2 тура

OFFNews 13 февруари 2017 в 18:07 3709 0

"Системата е срещу нас. На това ние ще отговорим с мрежа от независими кандидати, които влизат в парламента с една цел: промяна в Изборния кодекс и въвеждане на мажоритарни избори в два тура", обяви Георги Кадиев във Фейсбук.

Той написа още:

"Ако с нещо се гордея в политиката, това е, че се опитвам да правя нови неща.

През 2007 подадох оставка от Орешарски заради корупционни случаи в министерство на финансите. Тогава ми предричаха политическа смърт. Никой зам.-министър не пуска кокала, особено когато отговаря за митници и данъчни.

През 2009 бях единственият неотказал се да се яви на вътрешнопартийни избори за кмет на София, от 13 номинирани кандидати. В крайна сметка избори нямаше, защото нямаше други кандидати.

През 2011 за пръв път правих кметска кампания от една година. Стотици срещи, ден след ден. Не посмях една бира да пия зад волана.

През 2014 бях девети в листата на 23 МИР. Ръководството не прощава. Но хората ми дадоха 6000 преференции и влязох в парламента.

През юни 2014 бях един от четиримата от БСП, негласували за Пеевски.

През 2016 заедно с колегите от Нормална държава измислихме концепцията за подкрепа на граждански кандидат на протестиращите в Младост. И, заедно с гражданите, бихме всички партии. Няма друг такъв случай в София.

През 2017 съдът отказа регистрация на Нормална държава по чисто политически причини, докато на други даваше за 17 дни.

На което ние отговаряме с мрежа от независими кандидати, които влизат в парламента с една цел: промяна в Изборния кодекс и въвеждане на мажоритарни избори в два тура.

Системата срещу нас.

Война е. Който издържи."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови