Кадиев: Агенция "Митници" изостава в работата си

OFFNews 12 април 2014 в 09:35 3250 2

Георги Кадиев

Снимка БГНЕС

Агенция "Митници" е изостанала в събирането на приходите, каза в предаването "Животът и други неща" по БНТ червеният депутат Георги Кадиев.

Кадиев заяви, че все още няма адекватен контрола на митниците. Една от критиките на социалиста е насочена към факта, че ръководството в Агенция "Митници" все още не е в пълен състав.

"Ето, в Агенция "Митници" назначиха зам.-директор на митническо разузнаване - най-силовото звено, уволниха го след 27 дни и оттогава няма никой. Първо не разбрах защо го уволниха, но, да речем, че са решили, но оттогава минаха три месеца, за това време защо не назначиха някого, за да започне да работи", попита Георги Кадиев.

Таван на лихвите по кредитите

Във връзка с въведения таван на лихвите по кредитите Кадиев, който бе инициатор на текстовете, заяви, че автор на промените е всъщност обществото, защото хората са настоявали парламентът да защити правата им пред банките.

На въпрос дали банковото лоби оказва натиск върху народните представители, Кадиев отговори, че за разлика от мандата на ГЕРБ, когато е било достатъчно да се говори само с Бойко Борисов, сега всеки, който има интереси, трябва да ги защитава пред целия парламент.

"Тук няма такъв филм, обществото налага дневния ред", отсече Кадиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!