Къде може да гледате камерите на местните избори

OFFNews 28 октомври 2023 в 10:38 8258 1

evideo
Видеонаблюдение

Процесът на видеонаблюдение и видеозаснемване на двата тура на местните избори ще е достъпен на evideo.bg, съобщава Министерството на електронното управление.

Видеонаблюдението е осигурено за процеса на броене на бюлетините и обработването на изборните протоколи след края на изборния ден. Всеки гражданин, който желае да наблюдава процеса по обработване на изборните книжа в дадена СИК в страната, може да го направи на посочения сайт.

На страницата на ЦИК са публикувани обучителни видеа, включително инструкция за видеоизлъчване на преброяването на бюлетините и попълването на протокола в СИК.

Към Министерството на електронно управление е създаден Контактен център за съдействие по време на видеонаблюдението и видеознаснемането на обработването на бюлетините след края на изборния ден, неделя – 29 октомври. Центърът ще бъде в готовност да отговаря на въпроси след приключването на изборния ден до края на обработването на бюлетините в цялата страна.

Контактният център ще подпомага единствено и само председателите на СИК, които изпитват затруднения и имат нужда от допълнителни указания за работа с устройствата за видеонаблюдение и видеозаснемане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика