Кабинетът се интересува само от разпределянето на властта, твърди Жельо Бойчев

OFFNews 04 юни 2017 в 13:16 3712 1

Това правителство с този министър-председател управляваше само до преди няколко месеца, затова е несериозно да се говори, че нямат представа от проблемите на страната. Очевидно фокусът им е само върху разпределението на властта и кадровите назначения, обяви зам.-председателят на ПГ на БСП Жельо Бойчев пред БНР.

Според него съвсем кратките заседания на Народното събрание говорят, че кабинетът няма законодателна програма.

Той коментира и исканата от БСП оставка на председателя на парламента Димитър Главчев. 

Очевидна е бързата загуба на доверие в институцията, заяви той. Бойчев обясни, че Главчев е получил подкрепа само на две от петте парламентарни групи, а гласовете при неговото избиране за председател са били много повече, отколкото при гласуването за неговото отстраняване.

„Очвидно искат да прикрият управленската си немощ. 118-те гласа, които получи Главчев и остана на поста си, са по-малко от половината народни представители в парламента”, обясни зам.-председателят на левицата.

На въпрос как БСП работи за очакванията на хората, Жельо Бойчев заяви, че левицата ще внесе и конституционна жалба за законопроекта за предучилищното и училищно образование.

„Единственият сериозен законопроект, който управляващите са внесли, е този за концесиите. Той обаче повтаря по същество предишен, на който президента наложи вето. Този законпроект се внася, а веднага на следващия ден се насрочва заседание на правната комисия. Уточнявам, че той е 200 страници – за това време не може дори да се изчете самият документ”, коментира още работата на управляващите Жельо Бойчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови