Кабинетът Борисов-3 е като този на Орешарски. Крепи се на златния пръст

OFFNews 26 май 2017 в 13:23 4852 6

Скандалните назначения на Валери Симеонов за председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към МС, и Илиян Тодоров за областен управител на София-област, са пореден жест на цинизъм от страна на кабинета Борисов 3. Това се казва в политическа позиция на партията на бившия правосъден министър Христо Иванов "Да, България".

Според формацията председателят на НФСБ Валери Симеонов е известен със скандалните си изказвания граничещи с език на омразата, насочени най-вече срещу малцинствата в България. От "Да, България" припомнят, че през 2013 г. предизборната платформа на НФСБ съдържаше откровено расистки призиви и предлагаха етническо прочистване на българските населени места от ромите и тяхното затваряне в охранявани концентрационни лагери, отделно от българското население, чрез

„създаването с минимални средства на отделни селища извън големите населени места в пустеещ държавен фонд (фургони)…“

и

„денонощно полицейско присъствие“

в тях. В същата се чете и

„гореописаните изолирани селища могат да бъдат превърнати в туристическа атракция…“.

"Само четири години по-късно, човек с този тип фашизоидно мислене е избран за председател на Националния съвет по етнически въпроси. Това още веднъж (Симеонов бе назначен да координира и работата на държавните агенции за българите в чужбина) показва циничността на сегашното управление и неговото явно нежелание да се справя с остри обществени проблеми по цивилизован начин", се казва в декларацията на "Да, България".

От партията посочват и че Илиян Тодоров е бивш член на партия „Атака”, познат с ярките си хомофобски позиции и със зрелищното си участие в акцията срещу НАТФИЗ преди 2 години, заради която лидерът на националистите Волен Сидеров беше осъден. Тогава Тодоров се „прочу” с изказването си „75% от артистите са хомосексуалисти и дегенерати”.

"Третото правителството на Бойко Борисов се крепи на „златния пръст” на национализма, както беше и при печално известното правителство на Пламен Орешарски. И точно както в предишния случай, това ще коства много на обществото ни. Назначенията на Симеонов и Тодоров са поредната откровена демонстрация, че правителството, което трябва да проведе българското евро-председателство, всъщност все повече изоставя европейския модел на развитие на страната. Вместо това, ГЕРБ видимо флиртува с токсичния национал-популизъм, което винаги води до разделение в обществото и повишен риск от разпалване на етническа вражда", се казва още в декларацията.

От "Да, България" отново настояват за оставката на Валери Симеонов и призовават членовете на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към МС с достойнство и здрав разум да преустановят участие в работата на съвета, докато това недоразумение не бъде отстранено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

7

Red or Dead

26.05 2017 в 17:15

Да обобщим....Всички кабинети в които не участва ПИНОКИО бойкикев
или накратко, тези които държат ДАЛЕЧ от кльопачката кликата на ОЛИГАРХА с червените бузки са като “този на Орешарски“......:)))

13780

5

Перко

26.05 2017 в 14:42

Кой се интересува от "политическата позиция" на партията на хубавеца от снимката? За един приятел питам :)

12392

3

мгергов

26.05 2017 в 13:50

Работодателят та Ицко явно е отвързал яко кесията, тоя не млъкнА :)