Йовчев: Неприятно ми е да коментирам човек като Цветанов

Елица Мартинова 24 януари 2014 в 12:28 3249 22

Цветлин Йовчев
Цветлин Йовчев

"Не бих се наел да коментирам Цветан Цветанов, неприятно ми е", заяви в кулоарите на парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев по адрес на предшественика си в кабинета на ГЕРБ.

"Извинявайте много, но човек, който обвини журналисти, че работят за организираната престъпност, без да има основание за това, както се разбра в последствие; човек, който обвини съдиите и цялата съдебна система, че обслужва организираната престъпност, без да успее да мотивира това; човек, който набеди от трибуната на Народното събрание български лекари и ги обвини за убийци, и се оказа, че няма основание за това; човек, който клевети безобразно страната си в чужбина. Искате да го коментирам ли? Не бих го направил", отсече Йовчев.

Той опроверга твърденията на Цветанов, че е разбрал за тефтерчето на Цар Киро от медиите. Йовчев е категоричен, че зам.-председателят на ГЕРБ е бил запознат с тефтерчето по време на мандата си като като вицепремиер.

Цветлин Йовчев поясни, че все още не се знае дали тефтерчето е автентично или не и дали принадлежи на Кирил Рашков. Той подчерта, че то се е "движело странно между институциите".

Подслушвания

Вътрешният министър коментира, че в МВР са взети всички нужни мерки, за да не се предприемат нерегламентирани подслушвания. По думите му в ДАТО са приложени редица мерки, които да гарантират законността.

"Моята ясна позиция е изразена в концепцията, която предложихме, и в програмата на МВР, гаранция за законността на всички дейности в МВР и направихме немалко в тази посока. Видяхте, че в един кратък период от време се разработиха и приложиха мерки, които гарантираха законността на СРС, както и че техническите средства и хората няма да бъдат въвлечени в незаконно подслушване", посочи Йовчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков