Quantcast

Йотова предрече възход на популистките партии

OFFNews Последна промяна на 22 април 2014 в 08:37 975 4

Илияна Йотова

Снимка БГНЕС

Успехи на популистки и крайни партии, предрече пред БНТ за следващите години евродепутатът на БСП Илияна Йотова.

Тя се опасява, че социолозите сочат сериозна подкрепа за формации, част от които издигат профашистки лозунги.
„Най-голямата опасност в следващите години е невероятният възход на много крайни, много екстремни популистки партии. Очакваният брой депутати от подобни партии не е никак малко, според сондажите до момента“, каза Йотова, но не пожела да посочи конкретно за кого говори.

Социалистката заяви, че „не предсказва“ предсрочни парламентарни избори. Тя изрази увереност, че на предстоящия евровот левицата ще се представи достойно.

„Резултатите от европейските избори ще са достатъчно категорични, за да може правителството в България да продължи да работи спокойно“, каза Йотова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.04 2014 в 13:02

Разбира се - подобни партии са бъдещето! Станишев отдавна даде под аренда БСП на търговското дружество ДПС, което успешно превръща обществените пари в лични. За сега ГЕРБ не може да стане реална и конструктивна опозиция. Славният СДС и други, които блажиха от властта отдавна са исторически факт. Е - какво друго остава !?

22.04 2014 в 12:47

Добро наблюдение над политческата ситуацич ш БГ и европа дано пак я изберат за да продължи идеите си

22.04 2014 в 09:39

Най-после нашите представители в Европейския парламент ще успеят ли да наложат на високо развитите икономически държави от ЕС, задължителни икономически правила,като първо да инвестират милиардите си в икономиките на държавите в източна Европа,а на второ место да отиват инвестиции в държави извън ЕС,както в комунистически Китай?

22.04 2014 в 09:36

С риск да се повторя г-жа Йотова, не казва, нито разказва. Тя дори не преразказва. Цял живот чете каквото са й написали и не може да излезе от битието си на говорител.