Йорден Цонев: От свободата на словото можем да се лишим, Борисов се справя великолепно

OFFNews 10 април 2020 в 23:24 14493 4

"Кризите имат фази. Острата фаза на кризата Борисов умее да я управлява. Той я управлява великолепно. Аз съм бил и негов критик. Заради това, че премиерът се справя много добре, ще се обърна към президента така: г-н президент, нека да използваме уравнението на ДПС - критиката да е в скоби, а пред скоби - съгласието, докато трае кризата."

Това заяви в предаването "Панорама" зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

"По време на тази криза изпълнителната власт, правителството - поема цялата тежест. Така е по Конституция, така е уредено нашето държавно устройство. Те разполагат с бюджета, те налагат силовите мерки, рестрикциите, те се грижат за всичко. Към този момент, по наша преценка, изпълнителната власт се справя." - отбеляза Цонев.

Той заяви, че подкрепя мерките на правителството, а чисто политически една опозиционна партия има два пътя - да запази своя опозиционен характер, да критикува и да показва себе си като алтернатива на управлението, или в условия на криза да подкрепи управлението, да покаже съгласие и да остави на заден план критиката.

Според Цонев, ако трябва да съхраним живота на една група от обществото, ние, другите, трябва да се лишим от определени човешки и граждански права:

"Можем да се лишим и от свобода на словото - можем да замълчим и да не използваме свободата на словото, ако от това зависят човешки животи."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

12.04 2020 в 01:31

И аз не знам, ние всички не знаем. Видимо там изгарят някви общи пари на бокото и доган.

3022

3

Асеганакъде

11.04 2020 в 22:07

Не знам колко трябва да изпадне човек за да изтърси подобна тъпотия.

2400

2

Стик

11.04 2020 в 11:57

Тодор Живков на пленум на ЦК на БКП през юли 1963 г.:
„Суверенитетът народът го разбира да има ядене, да живее.“ ++ Изборът винаги е бил: „Свободата или салама“. Когато избереш салама („Камчия“ за 3,50 лв./кг.) – получаваш Тодор Живков или Бойко Борисов (в комплект с Доган, Пеевски, Цацаров, Гешев, Пацо Терасата, Живко Миланов – Суджука, Бат Сали, Гинка от Пазарджик, „Ради братовчеда“ и превод на „Под игото“ на опростен език, разбираем от ниско функционално грамотни милиционери.)

23293

1

Стефан

10.04 2020 в 23:49

Не. На такива офицери войниците казват примерно Пешо Паниката. Или Гошо Паниката. Или Боко Паниката.
И заради такива, след всяка истерия, която трябва да се изпълнява "Незабавно!!! В срок неизвестно кога!!!", във всички армии които съм виждал, личния състав просто отива да дремне. "Къде да бързаме, след малко ще отменят заповедта ..."
Не знам кому е началник тоя свадбен генерал, но командир очевидно не е, и никога не е бил. Опитът му е нулев, и сам го доказа още в началото на събитията, с налудничавите заповеди по министерския съвет. Отначало това беше просто дебелашкия му хумор и самовлюбеност, докато му се струваше че ей сега ще има "малка победоносна война. А после - вече паника.

 
X

Да помогнем на украинските деца!