Quantcast

Йорданов: БСП е приятелски кръг под формата на партия

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2014 в 13:22 2390 5

Александър Йорданов

"БСП не е просто идейно-политическа партия, става дума за партия, в която действат други фактори - роднински, фамилни връзки, обвързаности с бивши служби на ДС, това е приятелски кръг под формата на партия."

Това заяви в ефира на БНТ председателят на 36-ото Народно събрание Александър Йорданов.

Според Йорданов твърденията, че БСП и ГЕРБ могат да управляват заедно в широка коалиция са опит от страна на столетницата да излезе от критичното положение, в което се намира. Бившият председател на парламента обаче е категоричен, че ако ГЕРБ са "толкова глупави", че да влязат в съдействие с БСП, ще изчезнат, подобно на други формации, които са се обръщали към "Позитано" 20.

"БСП да си почине като партия от властта, да остане за 10 години извън управлението и да видим дали България няма да тръгне по-добре", посъветва Йорданов.

Негов събеседник бе проф. Андрей Пантев, според когото БСП е жертва на антикомунистическа пропаганда.

"25 г. силна антикомунистическа пропаганда, при която е вменено, че БСП, а не ГЕРБ е приемник на комунизма. Нито един от предците на ГЕРБ не идват от Белене и не са измъчени от комунистическите зверства. Все пак хората продължават да гласуват за тази партия", изтъкна Пантев и посочи, че все някой трябва да иска БСП, след като при най-лошите си резултати тя е втора политическа сила.

Пантев посочи, че през последната година в обществото се насажда мнението, че проблемите в държавата могат да се решат чрез "механични промени", каквито са промени в Конституцията, в парламента, стъпки към парламентарна република и пр. По думите на професора, за да се промени ситуацията в страната ни, са необходими вътрешни промени у всеки човек.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.06 2014 в 15:48

Сашо дълго време беше постоянен клиент на Софийска Градска прокуратура..Като прочете човек Нотите на полското Мвнр-Варшава,разбира,че това е един обикновен мошеник,искал да спечели малко парички от наливен алкохол....Какво ли друто би могъл да измисли този филолог,"посланик"-полският му беше като моят,..албански-обидно за България и неговият опонент-Лъчко петров-кадровика,изпълнил множество поръчки и отстранен от Вашингтон...

29.06 2014 в 15:01

Ей, Пантев, Пантев, ти си един безочлив комунист. Точно заради такива каго теб ни трябва преди всичко закон за лустрацията

29.06 2014 в 14:48

Сашо няма никакви промени откакто беше студент българска филология в Шумен и обитаваше таванската си квартира. За бутилка "Слънчев бряг" беше готов на всичко.
Е... какво се получава - набеден филолог с определеноа слабост към "Изненадката"/коняка/и после политик? Халал да си им на тези, които те използват. А ние Сашо те помним!

29.06 2014 в 14:25

Че то тук всички партии се израждат в приятелски, по скоро в клиентелистки кръг. И А.Йорданов се е възползвал от това също, да не се прави на "света вода ненапита".

29.06 2014 в 13:45

Ал. Йорданов е голям фен на тиквата. Да се чудиш зцащо. Защото е много способен, или закото е много умен, защото не е бил никога член на БКП и приятел на другите от АБВ другори? Мисля Йорданов за служба плаче.