Йордан Цонев: В доклада на ЕК се говори за връзки на други политици с други медии. При нас такова нещо няма

ДПС ще пита министър Боил Банов кои медии не са декларирали истинския си собственик

OFFNews 02 октомври 2020 в 10:45 3893 0

"Няма тайна в това, че колегата Делян Пеевски е собственик на медии. Може би в доклада на Европейската комисия се говори за връзки на други политици с други медии. При нас това нещо го няма."

Така зам.-шефът на депутатската група на ДПС Йордан Цонев коментира критиките в доклада на ЕК, че липсва прозрачност на собствеността, а разпределението на средства от държавата за българските медии не почива на ясни изисквания, макар да е от съществено значение за дейността на регионалните медии. В констатациите на ЕК се акцентира, че у нас законът не забранява политици да притежават медии.

В ДПС били учудени от констатациите за прозрачността на медиите, защото според закона всички медиите трябва да декларират истинския си собственик. Заради доклада на ЕК депутатите от движението ще питат културния министър Боил Банов кои медии не са декларирали истинския си собственик. 

Цонев нямал усещането, че констатациите на Еврокомисията се отнасят за Делян Пеевски. Освен това според него в никоя страна от Европа няма забрана политици да притежават медии. 

„Хората на ДПС са пометени от тази власт. Няма нито един назначен човек от ДПС" - отговори на опонентите си, че ДПС управлява с ГЕРБ Йордан Цонев. Според него кадри на ключови постове са били изгонени, само защото са членове на движението. "Какви глупости говорят тези хора?", възмути се той на твърденията на протестиращите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови