Йордан Цонев: С БСП ни делят твърде много неща

OFFNews Последна промяна на 18 януари 2018 в 09:11 4539 0

Твърде много различия има между ДПС и БСП. Ние сме партии с различна политическа физиономия. Това е безспорен факт”, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

„Разликата между нас и БСП е, че ние смятаме, че България се нуждае от нов тип управление”, подчерта Цонев.

Той разви и тезата на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че страната се нуждае от нов тип управление. ДПС нямало да участва в „Стани да седна”.

„Когато нямаш подготвен радикално нов вариант за управление, няма нужда да предлагаш на българските граждани същото политическо меню с други изпълнители”, подчерта Цонев.

Според него в последните 10 години България се нуждаела от сериозни реформи във всички сфери.

"Констатират го всички партии, но никой не го прави. Няколко кабинета не успяха да направят тези реформи”, добави Цонев.

Според него нямало как това да се случи и при сегашния управленски формат.

„Когато се съберат 2 партии с несъвместими програми, те не правят дълбоки реформи. Програмите на ГЕРБ и националистите са несъвместими на 50%. Нашата програма с тази на БСП - също. Ние нямаме еднаква визия нито за бюджета, нито за данъците, нито за реформата в здравеопазването. Ние сме управлявали с БСП и сме управлявали неуспешно в голямата си степен – щом не можахме да реформираме системите”, заяви Цонев.

Според него ДПС оставали в опозиция на това управление, най-малкото защото в него участват националисти, но не само заради това.

"Никак не е нужно опозицията да е единна. Единни трябва да са партиите в управлението. Това, че БСП внася вот на недоверие и че ние ще го подкрепим с други мотиви, няма значение. Важното е недъзите на това управление да бъдат казвани и ако могат – да бъдат коригирани”, коментира още Цонев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови