Йордан Цонев: Няма да налагаме монопол върху продажбата на цигари

OFFNews 16 януари 2014 в 07:47 4626 7

Йордан Цонев
Йордан Цонев

"Поредната лъжа. Никога не сме имали законопроект, който да ограничи продажбата на цигари и други акцизни стоки. Единственият допир с истината е, че имаше опит да въведем контрол върху цигарите без бандерол, които се продават по пазарите".

Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев пред Нова ТВ по темата за законопроект, разчистващ територия за лавките на "Lafka". Според публикации на "Капитал" законопроектът цели да огранични продажбата на цигари и да ги концентрира само във веригата магазинчета.

По темата за активиста от контрапротестите Бисер Миланов-Петното, Йордан Цонев изненадващо заяви, че "влизането на Миланов при премиера Орешарски преди месеци е доста опасно". Изказването дойде, след като на Цонев беше показан материал, описващ криминалното минало на Петното. Как е влязъл Петното при премиера, Цонев не знаел.

По казуса Сидеров Цонев се надява на повече чуваемост. "ДПС излезе първа с изявление, че ако Сидеров не си даде имунитета в 14-дневния срок, то ДПС ще гласува за неговото сваляне".

На въпрос откъде Волен Сидеров получава даренията и има "лични средства" за пътувания, Цонев отговори, че не е счетоводител на атакиста, но ако е "имал повече свободно време", би се замислил по темата. 

Йордан Цонев каза още, че партията му подкрепя идеята за повече прозрачност в разходването на държавните субсидии. Председателят на Сметната палата чука на отворена врата, като предлага всеки разход над 100 лева от субсидията да се декларира.

"Бъдещият заем няма да бъде 3 млрд лв, а може да стигне до 4.4 млрд, който ще послужи за погасяване на стари заеми взети от ГЕРБ", коментира финансовите теми в страната Йордан Цонев.

Според депутата дългът на страната няма да бъде увеличено общото равнище на дълга.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!