Йордан Цонев: ДПС активно участва в създаването на правителство

Кристина Минчева 11 януари 2024 в 10:54 720 0

Йордан Цонев

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Йордан Цонев ДПС

Политическата криза ни подсказа, че връзката между политиците и хората е скъсана и само ДПС забеляза този факт и работи върху това да бъде възстановена тази връзка, заяви Йордан Цонев от ДПС в декларация от името на парламентарната си група по повод новата сесия на парламента.

"Призовавам и другите партии да работят върху това. ДПС активно участва в създаването на правителство, защото разчетохме точно този проблем", допълни още той. 

Цонев посочи, че повишаването на жизнения стандарт на хората е основната цел на ДПС, а в бюджета за 2024 г. по тяхна инициатива за първи път има предвидена голяма общинска инвестиционна програма, която е част от цялата капиталова програма на държавата.

Според ДПС най-голямата промяна, която се е случила за 2023 г., е "възстановяването на конституционно закрепения модел".

Той подчерта, че постигането на по-висок жизнен стандарт не би било възможно без пълноправното членство на България в ЕС.

"Поради тази причина ще продължим работата си в посока влизане в Шенген и еврозоната", заяви той.

През новата сесия ДПС обеща да работи за повишаване на доходите, силна подкрепа на общините и подобряване на условията за правене на бизнес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика