Йордан Божилов е назначен за заместник-министър на отбраната

Ангел Марковски 09 март 2022 в 15:57 1482 1

Снимка БГНЕС

Йордан Божилов

Със заповед на премиера Кирил Петков за заместник-министър на отбраната е назначен Йордан Божилов. Преди седмица мястото бе освободено от Ралица Симеонова, която напусна два дни след като премиера Кирил Петков поиска Стефан Янев да напусне поста министър на отбраната.

Божинов е работил над 20 години е работил в Министерството на отбраната като е преминал през различни длъжности и структури в министерството – главен експерт, началник на отдел, заместник- директор на дирекция „Политика за сигурност и отбрана“, директор на дирекция "Международно сътрудничество", началник на кабинета на министъра на отбраната.

Божилов има магистърска степен по политология от Московския държавен университет и магистърска степен по право от Университета за национално и световно стопанство. Има завършени курсове и специализации в Женевския център за политика за сигурност, Европейския център за изследвания по сигурността Джордж Маршал, Германия и Колежа на НАТО в Рим. Йордан Божилов е основател и първи председател на организацията „Софийски форум за сигурност“, която се специализира в изследвания и организиране на събития в областта на сигурността, отбраната и международните отношения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови