Йончева показа нов пропаднал участък от оградата по границата с Турция

ОFFNews 08 януари 2018 в 17:55 6264 7

Депутатът от БСП Елена Йончева показа нов пропаднал участък от оградата по границата с Турция. 

„Днес, 8.01.2018 г. в района на Малко Търново - паднала ограда. Налага се да документирам събитието с днешни вестници, за да удостоверя достоверността му”, написа Йончева във Фейсбук.

„Преградното съоръжение е не само неефективно, но продължава да пропада. Напомням, че съоръжението не е построено според заданието на МВР от 14.01.2015 г. На 20.11.2015 г. Главна дирекция "Гранична полиция" дава правото на областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас да променят проекта за ограда. Предоставеното право на областните управители да променят техническите параметри е направено с една единствена цел - корупция", твърди Йончева.

Според нея за съоръжението са дадени близо 1 млн. лв. на линеен километър. По думите и докладът на Главния инспекторат на МС от април 2017 г., изготвен във връзка с граничното съоръжение, констатира фрапиращи нарушения.

В доклада се казва, че даденото указание на Гранична полиция не кореспондира с утвърденото от Министъра на вътрешните работи задание за проектирането на съоръжението, по което областните управители вече са сключили договори за изграждането на съоръжението и обслужващия път. Нещо повече – съгласно утвърдените проекти от представените документи и наличната в тях информация, проверяващият екип не е могъл да установи, на редица места, типа на изграденото съоръжение – едноредово или двуредово.

Абсурдно е проверяващият екип на Главния инспекторат на МС да отиде със специална задача да провери дали има изградена ограда и от какъв тип е – и да не може, след проверка, да отговори на този въпрос”, пише още народният представител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

7

Стефан

09.01 2018 в 06:01

Стига бе! Как така митничарите да пият?
Никогиш! Ма вобще!
Е, сега, ако сипеш нещо, може да говорим, ма не е удобно ...

16193

6

SC

08.01 2018 в 21:59

Нищо съществено. Някой пиян митничар се е облегнал на оградата и тя, горката, не издържала на могъщия му напор.
Какво толкова, че оттам могат да минат няколко групи преселници? Важното е, че спряхме бабичките на КПП-то. Те са истинската опасност.

23293

4

Стефан

08.01 2018 в 20:13

И какво неправилно или невярно е направила, та и скочихте?
И с какво ви е крива тя, а не кривата ограда?
Да, и ако можете - да ме подсетите нещо друго в нашия свят, което струва 1 000 лева метъра.

12024

3

Много жалко. Толкова много я уважавах като журналист, а сега все повече ми пада в очите. Не става въпрос, че ГЕРБ са цветя. И те, и БСП са под всякаква критика. Жалко е просто, че стойностен човек като Елена Йончева реши да затъва в политическото блато. Тя и Стефан Данаилов.
 
X

Да помогнем на украинските деца!