Йончева: Ако съветниците от БСП в Хасково са гласували с ГЕРБ, да поемат отговорност

OFFNews 01 октомври 2017 в 13:03 7725 0

Снимка Архив

Делян Добрев пое своята политическа отговорност, коментира днес Елена Йончева по повод обявеното от депутата и областен координатор на ГЕРБ намерение да се оттегли от политиката, заради скандала в Хасково.

Йончева подчерта, че не става въпрос за атака срещу Добрев, а срещу модела "ГЕРБ", който, по думите й, не е само шуробаджанащина, защото тя винаги е съществувала в България и затова носят вина и леви, и десни. Йончева допълни, че моделът "ГЕРБ" надгражда шуробаджанащината - той не е само назначаване на свои хора на ключови позиции, но и създаване на икономическа обвързаност, съобщи БТА. Според нея този модел задушава и местния бизнес, защото на ключови позиции застават хора, които са икономически обвързани с партийни структури. Така че аз се надявам моделът "ГЕРБ" да бъде разбит не само в Хасково, но и във всеки областен град и всяко населено място, допълни Йончева.

Тя подчерта, че има доказателства за всяко нещо, което е казала по схемата "Добрев".

Йончева коментира още изявлението на кмета на Хасково Добри Беливанов, че няма да си подаде оставката, като каза, че той също носи отговорност за това, че на практика е бил марионетка и две години в общината са работили хора без длъжностни характеристики за постовете си. 

Беливанов е допуснал нарушение на закона, доколко това е простимо, не знам, но трябва да каже на какъв натиск е бил подложен и какво точно се е случило, смята Йончева. Според нея общинските съветници на БСП, ако е вярно, че са гласували заедно с ГЕРБ, трябва да поемат своята политическа отговорност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!