Quantcast

Изпращаме нов контингент в Афганистан

Offnews Последна промяна на 13 ноември 2014 в 08:25 3466 5

28-ият български контингент заминава на 13 ноември на мисия в Афганистан.

На церемонията по изпращането му ще бъде военният министър Николай Ненчев.

110-те военнослужещи ще се включат във втория период от операцията на международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа” с взвод за охрана на летище Кандахар, екип от съветници и щабни офицери.

Национален командир на контингента е полк. Георги Маргитин.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.11 2014 в 11:09

Афганистан с неясен изход??? Там всичко свърши окончателно преди три години.
Ония попиляха американците до там, че даже не им отговарят, когато тия се молят да преговарят с някого. Талибаните даже не им вдигат телефона.
Путин сигурно няма да им забрани да използват Уляновск за да се измъкнат по въздуха, а дали ще им даде самолети - не знам. Ако ще се измъкват пеша през Пакистан, или ще трябва да платят на племената поне колкото на психопатите от ИД н Сирия и Ирак, или ще ги блъскат по целия път, до побъркване. А той е дълъг.
В това време тия спокойно събират банди по границите на бившите съветски републики и Китай, за да започнат голяма война през пролетта.
Сигурно единствения дебил на света, който не знае това, е някой си плевналиев. Та безсмислено харчи и пари и живот, за тоя що духа. При положение че няма ни едното, ни другото.

13.11 2014 в 09:53

Солени разходи,за една опоскана държава,като нашата.Вече колко ли пари са загробени там!?
Лошото е,че Войната в Афганистан,затъна всред подвижните пьсъци и пустош,с много неясен изход.Пущуни,узбеки,азери,хазари....29 етнически общности.Племенни вождове.И вечната талибанска заплаха.Огромни райони,особено на запад,където съьзниците не са постигнали никакъв реален контрол.И най-важното,какво се случва след отеглянето им?През 1993г.,САЩ напуснаха Сомалия.И до ден днешен,там държава няма.Разделиха се на три,цари престъпност,насилие и ислямизъм.Британците се мъчиха в Афганистан 150г.,с цената на много кръв....и се изгтеглиха.Руснаците...завършиха тамошната си инвазия с погром.Дали,съюзниците днес,се питат:струва ли си всичко това?

13.11 2014 в 09:26

А чий го дирим в Афганистан? 28- ма мисия, по двасетина милиона всяка, ето ти половин милиард безвъзмездна помощ за ФАЩ - "прителите", които даже не ни пускат на своя територия, но ни назначават правителство и ни диктуват цялата политика и икономика.


13.11 2014 в 09:13

И чий ще го дирят там?

13.11 2014 в 09:08

Защо бе Прецеденте? ЗАЩО?
Нали до края на 2014г трябваше да прукбючи мисията ни в Афганистан?