Изписаха от болницата кмета на Пловдив

OFFNews 19 ноември 2020 в 14:43 1576 0

Здравко Димитров

Кметът на Пловдив Здравко Димитров е изписан от болница след тежко боледуване от Ковид и от днес е на домашно лечение, съобщи Нова телевизия.

„Възстановявам се, но по препоръка на лекарите оставам на домашно лечение поне две седмици. Продължавам да работя дистанционно“, заяви Димитров.

Той благодари на целия екип на УМБАЛ „Пълмед“ за грижите и призова пловдивчани да спазват превантивните мерки, да пазят себе си и близките си, защото през следващите няколко месеца епидемиологичната обстановка в цялата страна ще бъде изключително тежка.

По думите му Общинският кризисен щаб работи усилено по подготовката на МБАЛ „Св. Мина“ и нейното осигуряване с персонал и необходимата медицинска техника. В процес на създаване са и „Ковид зоните“ в общинските здравни заведения, които да подкрепят дейността на болниците.

Здравко Димитров обяви, че е с коронавирус в началото на ноември. По-късно постъпи в болница заради утежнено състояние и бе на интензивни грижи. Това не му попречи преди седмица, когато премиерът Борисов бе на посещение в града, да излезе да го посрещне на крака.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews