Изненада от БСП: Столетницата подкрепи Христо Грозев

OFFNews 28 декември 2022 в 17:33 4631 4

Централата на БСП
"Позитано" 20.

БСП, която вчера бе една от малкото партии у нас, които не изразиха позиция срещу обявеното от Москва издирване на българския разследващ журналист Христо Грозев, днес изненадващо го защити и настоя "българската страна да предприеме всички действия с цел да гарантира неговата сигурност и защитата на правата му".

Преди ден същото направиха от ГЕРБ, ПП, Демократична България и ДПС.

"Във връзка с обявеното от Министерството на вътрешните работи на Руската федерация издирване на българския журналист Христо Грозев, БСП настоява българската страна да предприеме всички действия с цел да гарантира неговата сигурност и защитата на правата му като български гражданин.

Правото на свободно изразяване е в основата на демокрацията и БСП възразява срещу всеки пряк или косвен опит за посегателство срещу него. Очакваме българските институции да поискат допълнителна информация от руската страна с цел изясняване на случая и да потърсят съдействие от партньорските служби и европейските и международни организации", гласи позицията на Столетницата.

Тя обаче се разминава тотално с разпространяваните тези от водещи фигури в социалистическата партия, която открито заема проруски позиции и бе категорично против военната ни помощ за Украйна.

Дългогодишният депутат от червената партия Александър Симов дори определи Христо Грозев като "информационен терорист", "интригант" и "спекулант на дребно".

"Асоциацията на европейските журналисти (любимци са ми, признавам) са излезли с позиция, че България трябва да се противопостави на заповедта за издирване, която Русия пусна за Христо Грозев.

Съжалявам, но аз не мога да определя Грозев като журналист. Най-малкото, защото досега не съм видял да е довел докрай своя интрига или "информация". Да ви припомням ли, че в началото на годината Грозев гръмко обяви, че има доказателства за медия, която е взимала руски пари. Щеше грандиозно да обявява името й. След това - нищо. Нула. И всеки път е така.

Грозев е информационен терорист и интригант, който пуска намеци, но никога не дава доказателства. Спекулант на дребно, който получава трибуна, но никога не е интересен, освен за градската секта, но дори и тя се е научила, че от тоя нищо смислено няма да излезе.

Заради това ми се иска поне един път да видя някакъв негов сюжет, доведен докрай. Но знам, че няма да се случи...", написа той във фейсбук профила си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

4

pisnamiotmutri

28.12 2022 в 18:31

Ама добре изместиха фокуса от атаката от САЩ към Гешев. Поздравявам медиите и другарите.

645

3

wakeup

28.12 2022 в 18:27

Цинизма и родоотстъпничеството са им в кръвта на комунягите а и в лицемерието се усъвършенстват

1020

2

PlamenIv54

28.12 2022 в 18:27

Симов се самосравнява с Грозев?! Пълна загуба на ориентация. Да ходи да цунка Митрофанова по муцунката. Господи, каква жена! Памела да яде пасти или каквото фирменият идиот от Позитано и предложи.

2905

1

sparebits

28.12 2022 в 17:52

Интересно как Сашо Симов си обяснява огромния интерес на ФСБ към такъв дребен спекулант и интригант.

 
X

Да помогнем на украинските деца!